Burgery
- krůtí mleté maso (raději nevybírejte prsa) 500 g
- olivový olej 1 lžíce
- čedar 125 g
- houska na burger 4 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Omáčka
- majonéza 250 g
- dresink (francouzský salátový dresink) 3 lžíce
- zelenina (nakládaná ) 1,5 lžíce
- šalotka 1 ks
- citronová šťáva 2 lžičky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Restovaná cibule se slaninou
- slanina 4 silné plátky
- cibule 2 ks
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
Další neotřelé recepty na burgery najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:
Článek
Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!
Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Postup přípravy
- V pánvi na středním stupni osmažte slaninu dokřupava, zhruba 6 minut. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. Slaninu přesuňte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby okapala a nechte ji zchladnout. Z pánve slijte tuk a vsypte do ní cibuli. Osolte ji, opepřete a za občasného míchání ji restujte na středním stupni zhruba 10 minut doměkka. Slaninu nakrájejte nadrobno, vsypte ji k cibuli a promíchejte, aby se prohřála.
- V grilu na dřevěné uhlí rozdělejte středně velký oheň nebo pusťte plynový gril na střední teplotu. Maso osolte, opepřete, promíchejte, rozdělte na čtyři (nebo osm) stejně velkých dílů a z každého vytvarujte placku. Uprostřed každé promáčkněte prsty důlek. Potřete je olejem, vyskládejte na grilovací mřížku a opékejte 5 minut z každé strany, až krásně zezlátnou. Na poslední dvě minuty poklaďte maso plátky sýra a přiklopte poklopem, aby se rozpustil.
- Mezitím připravte omáčku. Promíchejte majonézu, salátový dresink, zeleninovou směs, nadrobno nasekanou šalotku a citronovou šťávu dohladka. Osolte a opepřete.
- Housky podélně rozřízněte a řeznou stranou položte na grilovací mřížku. Opékejte zhruba 2 minuty dozlatova. Potřete je omáčkou, na spodní polovinu housky položte krůtí placku, obložte ji restovanou cibulí a přiklopte vrchní částí housky. Ihned podávejte.