Krůtí burgery s čedarem, cibulí a slaninou
                                                    
                        Zdroj: Rychlé večeře - Burgery
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Krůtí burgery s čedarem, cibulí a slaninou
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Rychlé večeře - Burgery
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        Americká klasika, která se nikdy neomrzí. Báječně se k ní hodí hranolky a osvěžující domácí limonáda s citronem, mátou a okurkou a jako dezert mléčný shake se zmrzlinou. Koupíte-li malé bulky, můžete vytvořit menší placky a servírovat miniburgery. Děti vás budou milovat!
                                                
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                                                                
                                
                                                                                                                
                                
                                    Restovaná cibule se slaninou
                                    
                                 
                                                                        
                    
    
    Postup přípravy
    - 
        V pánvi na středním stupni osmažte slaninu dokřupava, zhruba 6 minut. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. Slaninu přesuňte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby okapala a nechte ji zchladnout. Z pánve slijte tuk a vsypte do ní cibuli. Osolte ji, opepřete a za občasného míchání ji restujte na středním stupni zhruba 10 minut doměkka. Slaninu nakrájejte nadrobno, vsypte ji k cibuli a promíchejte, aby se prohřála.
    
 
    - 
        V grilu na dřevěné uhlí rozdělejte středně velký oheň nebo pusťte plynový gril na střední teplotu. Maso osolte, opepřete, promíchejte, rozdělte na čtyři (nebo osm) stejně velkých dílů a z každého vytvarujte placku. Uprostřed každé promáčkněte prsty důlek. Potřete je olejem, vyskládejte na grilovací mřížku a opékejte 5 minut z každé strany, až krásně zezlátnou. Na poslední dvě minuty poklaďte maso plátky sýra a přiklopte poklopem, aby se rozpustil.
    
 
    - 
        Mezitím připravte omáčku. Promíchejte majonézu, salátový dresink, zeleninovou směs, nadrobno nasekanou šalotku a citronovou šťávu dohladka. Osolte a opepřete.
    
 
    - 
        Housky podélně rozřízněte a řeznou stranou položte na grilovací mřížku. Opékejte zhruba 2 minuty dozlatova. Potřete je omáčkou, na spodní polovinu housky položte krůtí placku, obložte ji restovanou cibulí a přiklopte vrchní částí housky. Ihned podávejte.
    
 
    Další neotřelé recepty na burgery najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji.