reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Krůtí burgery s čedarem, cibulí a slaninou
Autor: Rychlé večeře - Burgery Krůtí burgery s čedarem, cibulí a slaninou

Krůtí burgery s čedarem, cibulí a slaninou

Hodnoceno: 1x
Americká klasika, která se nikdy neomrzí. Báječně se k ní hodí hranolky a osvěžující domácí limonáda s citronem, mátou a okurkou a jako dezert mléčný shake se zmrzlinou. Koupíte-li malé bulky, můžete vytvořit menší placky a servírovat miniburgery. Děti vás budou milovat!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Další neotřelé recepty na burgery najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...

reklama

reklama

Postup

  1. V pánvi na středním stupni osmažte slaninu dokřupava, zhruba 6 minut. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. Slaninu přesuňte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby okapala a nechte ji zchladnout. Z pánve slijte tuk a vsypte do ní cibuli. Osolte ji, opepřete a za občasného míchání ji restujte na středním stupni zhruba 10 minut doměkka. Slaninu nakrájejte nadrobno, vsypte ji k cibuli a promíchejte, aby se prohřála.
  2. V grilu na dřevěné uhlí rozdělejte středně velký oheň nebo pusťte plynový gril na střední teplotu. Maso osolte, opepřete, promíchejte, rozdělte na čtyři (nebo osm) stejně velkých dílů a z každého vytvarujte placku. Uprostřed každé promáčkněte prsty důlek. Potřete je olejem, vyskládejte na grilovací mřížku a opékejte 5 minut z každé strany, až krásně zezlátnou. Na poslední dvě minuty poklaďte maso plátky sýra a přiklopte poklopem, aby se rozpustil.
  3. Mezitím připravte omáčku. Promíchejte majonézu, salátový dresink, zeleninovou směs, nadrobno nasekanou šalotku a citronovou šťávu dohladka. Osolte a opepřete.
  4. Housky podélně rozřízněte a řeznou stranou položte na grilovací mřížku. Opékejte zhruba 2 minuty dozlatova. Potřete je omáčkou, na spodní polovinu housky položte krůtí placku, obložte ji restovanou cibulí a přiklopte vrchní částí housky. Ihned podávejte.

Krůtí burgery s čedarem, cibulí a slaninou  Foto: Krůtí burgery s čedarem, cibulí a slaninou , Foto: Rychlé večeře - Burgery

Rychlé večeře - Burgery Foto: Rychlé večeře: Burgery

KATE MCMILLAN

Kdo by si rád nedal burger k večeři nebo o víkendovém grilování? Patříte-li také k milovníkům této skládané pochoutky, okouzlí vás knížka plná originálních burgerů inspirovaných kuchyněmi z celého světa.

Více než 50 receptů na burgery, omáčky, saláty a bulky je roztříděno podle druhu masa a autorka samozřejmě myslí i na vegetariány. Srozumitelné a zajímavé recepty vás překvapí neotřelými kombinacemi chutí, rychlou přípravou a krásnými fotkami. Co si dáte k večeři, si začnete vybírat už v knihkupectví.

Vydalo nakladatelství Omega.

reklama

reklama