Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Tiramisu kuličky

Tiramisu kuličky
Tiramisu kuličky
Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Hrdina kuchyně: Krůta – zde najdete recepty z 1. dílu

Hrdina kuchyně: Krůta

Hrdina kuchyně: Krůta

  • Zavřít
Hrdina kuchyně: Krůta

Hrdina kuchyně: Krůta

Jako první hrdina kuchyně se v novém kulinárním pořadu představila krůta. Kuchař Martin Škoda a herečka Marie Doležalová se s námi podělili nejen o zajímavé informace, ale především o výborné recepty, které stojí za zkoušku.

Seznam.cz banner

Krocan dorazil k břehům Anglie začátkem 16. století. A ti, kdo ho spatřili poprvé, museli být uchváceni jeho velikostí, exotickým opeřením a také jeho ošklivostí a divnými zvuky, jež vydával. Typický představitel podivností, jaké tehdy obchodníci vozili ze zámoří. Anglicky se mu začalo říkat turkey čili Turek, protože si lidé mysleli, že pochází právě z Turecka... Francouzi zase mysleli, že je krocan doma v Indii, tak ho pojmenovali dinde. Jenže krocan je doma v Mexiku. Španělsky se mu říká pavo nebo taky guajolote. Kde se ale vzalo české pojmenování krůta a krocan se ale s jistotou neví. Do českých zemí krůta doputovala až na konci 18. století a s komerčním chovem na maso se pak začalo až po roce 1945. Krůtí maso je ze všech běžně dostupných mas nejzdravější, přesto ho jíme překvapivě málo, jen asi 2 kila ročně.

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu v 18.10 na Primě!

Vyzkoušejte neodolatelné recepty z krůtího masa, které pro vás připravil Martin Škoda a Maruška Doležalová:

Pečená krůta s karamelovou mrkví a slaninovými bramborami

Není to jídlo, které asi budete vařit každý týden, ale pro slavnostní příležitosti a větší společnost je pečená krůta skvělá volba. Zbylé maso můžete využít do sendvičů nebo salátů, případně ho zapéct s těstovinami druhý den k večeři.

6 - 8 PORCÍ / NAD 3 HODINY

Na krůtu:

• 1 krůta

• 6 stroužků česneku

• velká snítka tymiánu

• 220 g změklého másla

• 2 lžíce oleje

• 1 citron

• 1 pomeranč

• 1 cibule

• sůl (15 g na kilo)

• bílý pepř (1 malá lžička na kilo)

1. Smíchejte máslo se snítkami tymiánu, šťávou a kůrou z 1 citronu, kůrou z 1/2 pomeranče, podrceným česnekem, pepřem a polovinou soli.

2. Krůtu všude potřete ochuceným máslem, opatrně také nadzvedněte kůži na prsou a máslo dostaňte i tam, nezapomeňte ani na břišní dutinu. Do té ještě přidejte zbylý tymián, půlku pomeranče a přepůlenou cibuli. Dejte odležet do lednice, ideálně na 24 hodin.

3. Troubu rozehřejte na 220 °C. Krůtu vyndejte z lednice hodinu před pečením, dejte ji do pekáče a na povrchu ještě mírně potřete olejem. Křídla zasuňte pod krůtu, nohy můžete svázat kuchyňským provázkem.

4. Pekáč dejte do trouby a krůtu pečte 10 minut. Poté teplotu snižte na 150 °C, krůtu zakryjte alobalem a pečte 2 – 2,5 hodiny, záleží na velikosti krůty. Během pečení krůtu polévejte vypečenou šťávou. Krůtu pak odkryjte a dopékejte ještě asi 40 minut dokřupava. (Maso by ve středu stehen mělo mít teplotu asi 70 °C, když krůtu vytáhnete z trouby, ještě se sama bude dodělávat).

5. Hotovou krůtu zakryjte alobalem a nechte alespoň 30 minut dojít. Šťávu, kterou maso pustilo, mírně svařte, zjemněte máslem a schovejte na servírování.

Na brambory:

• 1 kg malých brambor ve slupce „grenaille”

• 300 g slaniny

• 4–5 větších cibulí

• sůl a pepř

1. Brambory vařte v osolené vodě, ale nedovařte je docela, když do nich píchnete špejlí, neměly byste cítit moc velký odpor. Pak vodu slijte a brambory nechte dojít pod pokličkou v hrnci, kde se vařily. Nové brambory loupat nemusíte, ty pozdní radši oloupejte. Větší kusy překrájejte, menší nechte vcelku.

2. Slaninu nakrájejte na menší kostky a začněte jí při střední teplotě vypékat v hlubší pánvi, nebo hrnci, dokud nezačne chytat barvu a nepustí celkem dost tuku. Bude to trvat tak 10 – 15 minut.

3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky. Hned, jak bude slanina mírně zbarvená, přidejte cibuli do pánve a pokračujte v restování, dokud cibule nezměkne a nevydusí se z ní voda. Zabere vám to ještě asi 15 minut.

4. Troubu rozehřejte na 250 °C. Připravené brambory dejte do pekáče, osolte, opepřete, mírně zakápněte olejem a pečte, dokud nezačnou chytat barvu. Přidejte slaninu s cibulí, vše promíchejte a dopékejte dokřupava.

Na mrkev:

• 5 velkých mrkví

• 3 lžíce přepuštěného másla

• 1 až 2 lžíce cukru

• šťáva z menšího pomeranče

• sůl a bílý pepř

Mrkev oloupejte a nakrájejte na menší hranolky. V pánvi rozehřejte máslo a začněte karotky restovat, pokračujte, dokud nechytnou barvu a nezměknou. Poté přidejte cukr a počkejte, až zkaramelizuje. Přilijte šťávu z pomeranče, hezky se díky ní odpaří přípečky ze dna pánve. Nakonec mrkev osolte, opepřete a připravte k servírování.

Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem

Krůtí maso patří mezi zdravější druhy masa, není tolik tučné a obsahuje hodně bílkovin. Pokud ho doplníte bezlepkovou quinoou, která má výtečnou oříškovou chuť a k tomu přidáte pečenou zeleninu a bylinkové pesto, připravíte vskutku velmi zdravé a hlavně velmi chutné jídlo.

5 PORCÍ / PŘÍPRAVA: DO 2 HODIN

Na maso:

• 1 kg krůtí prso vcelku

• 1 lžíce soli

• 1 lžička bílého mletého pepře

• 1/2 lžičky cukru

• 1 lžička mleté papriky

• 1 lžička mleté kurkumy

• 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku

• 2 až 3 lžíce rostlinného oleje

Pokud máte možnost, bouchněte do masa párkrát tenderizérem, maso hezky zkřehne a koření se také dostane i dovnitř. Ze všech zbylých ingrediencí, mimo oleje, vytvořte suchou kořenící směs. Maso ze všech stran dobře posypte a marinujte v lednici ideálně přes noc, klidně i tři dny. Před pečením maso potřete olejem a prudce zatáhněte všech stran na pánvi. Poté maso dejte do trouby vyhřáté zhruba na 120 °C a dopékejte asi 1,5 hodiny, nebo dokud nebude hotové, ale stálé šťavnaté.

Na quinou:

• 200 g quinoy

• 500 ml vody nebo drůběžího vývaru

• sůl a bílý mletý pepř

Nejdříve v hrnci na sucho opražte quinou, jakmile začne „praskat“, zalijte ji vodou nebo vývarem. Vařte 6 – 8 minut. Poté hrnec sundejte z vařiče, zaklopte pokličkou a nechte quinou asi 20 minut dojít.

Na zeleninu:

• 2 velké mrkve

• 1/2 celeru

• 10 malých šalotek

• 2 lžíce přepuštěného másla

• 1 lžíce rostlinného oleje

• Sůl a bílý mletý pepř

• 1/2 citronu

V pánvi rozehřejte máslo a rychle orestujte kousky nakrájené mrkve a celeru. Jakmile začnou chytat barvu a měknout, přidejte také plátky šalotky a ještě chvíli restujte. Zeleninu dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou.

Na pesto:

• hrst listové petrželky

• 1 - 2 stroužky česneku

• lžíce slunečnicových semínek

• 50 g parmazánu

• 200 ml rostlinného oleje

• šťáva z 1/2 citronu

• sůl a pepř

Petrželku rozmixujte spolu s česnekem, slunečnicovými semínky, částí oleje a parmazánem. Pokud se vám bude zdát pesto příliš husté, přidejte další olej. Nakonec pesto dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Na servírování:

• hrst petrželky

• chilli paprička

Quinou rozprostřete na velký talíř, přidejte orestovanou zeleninou a plátky krůtího prsa. Vše zakápněte bylinkovým pestem a dokončete pár lístky petrželky a kousky chilli papričky.

Taštičky z křehkého těsta s krůtím masem na pivě a blaťáckým zlatem

Ideální pohoštění na večírek, ale i chutná svačina na cesty. Taštičky plněné masem a sýrem jsou ale především dokonalý parťák k půlitru vychlazeného piva.

8 KS / PŘÍPRAVA: DO 2 HODIN

Na maso:

• 800 g vykostěného krůtího stehna

• 400 g cibule

• 4 stroužky česneku

• 1 lžíce sladké mleté papriky

• 150 ml světlého piva

• drůbeží vývar nebo voda na podlití

• 3 - 4 lžíce slunečnicového oleje

• Sůl a bílý pepř

• pár kapek citronové šťávy

1. V hrnci rozpalte olej na vysokou teplotu. Maso nakrájejte na větší kousky, dobře osolte, opepřete a dejte do hrnce – je potřeba, aby se na oleji ze všech stran dobře zatáhlo a mírně zbarvilo. Poté do hrnce přidejte na půlměsíčky nakrájenou cibuli a za občasného míchaní vše restujte asi další 3 minuty. Teplotu snižte a pokračujte, dokud cibule nezměkne a nechytne zlatavou barvu. Přidejte plátky česneku a ještě 2 minuty restujte. Přisypte papriku a ještě zhruba minutu pokračujte – paprika se hezky rozvoní.

2. Zvyšte teplotu, přilijte pivo a počkejte, až se vypaří alkohol. Poté do hrnce přilijte trochu vývaru (aby maso bylo zakryté), hrnec zaklopte a maso duste, dokud nezměkne, tedy asi 60 minut. Podle potřeby v průběhu přilévejte vývar.

3. Jakmile maso bude hotové, tak šťávu, ve které se dusilo, zredukujte podle potřeby. Masem se budou plnit taštičky, takže šťáva musí být chuťově výraznější a opravdu hustá. Nakonec maso ve šťávě natrhejte – dvěma vidličkami to jde skvěle. Podle potřeby dochuťte pár kapkami citronu.

Na taštičky:

• 150 g blaťáckého zlata

• 400 g listového nebo křehkého těsta

• polohrubá mouka na pomoučení

• 2 vejce

1. Troubu vyhřejte na 180 °C. Těsto vyválejte na tenký plát, můžete si přitom pomoci trochou mouky. Z těsta pomocí misky o průměru 8 – 10 cm vykrájejte tolik kulatých placek, kolik se vám povede (ideálně 8). Jde to jednoduše, stačí misku položit na těsto a kolem obvodu jí objet nožem.

2. Do středu každé placky dejte trochu krůtího másla, navrch plátek sýra. Okraje těsta kolem náplně potřete rozšlehaným vejcem. Jednu část těsta pak přehněte přes náplň a vidličkou přimačkejte k druhé části těsta. Měl by vzniknout půlkruh.

3. Taštičky přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a potřete zbylým vejcem. Do každé taštičky udělejte na povrchu 2 – 3 mini dírky nožem, ty zabrání tomu, aby při pečení praskaly. Taštičky pečte 10 - 12 minut, dokud nebudou hezky křupavé a upečené.

Na dip:

• 180 g zakysané smetany

• snítka pažitky

• sůl a bílý pepř

• citronová šťáva

Pažitku nasekejte najemno a v misce promíchejte se smetanou, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Na salsu:

• 1 hrst cherry rajčat různých barev

• sůl a pepř

• 1 snítka listové petrželky

• 2 menší šalotky

• citronová šťáva

• 2 lžíce olivového oleje

• 1 lžička medu

1. Rajčata a šalotky nakrájejte na malé kostičky, přidejte na nudličky nasekanou petrželku, vše promíchejte s olejem a dochuťte solí, pepřem, citronem a případně také medem.

2. Taštičky dejte na velký talíř, přidejte misku s dipem, rajčatovou salsu a pusťte se do toho.

Sendvič s krůtím masem a pestem

Hledáte tip na rychlou svačinu nebo oběd do krabičky? Využijte zbytky z receptu na Pečená krůtí prsa s quinoou – zbylé maso a bazalkové pesto jsou skvělým základem pro výtečné sendviče.

2 PORCE / PŘÍPRAVA: DO 10 MINUT

• 2 malé bagety

• 2 lžíce pesta (viz Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem)

• 200 g pečených krůtích prsou (viz Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem)

• 2 rajčata

• hrst bazalkových listů

Bagety rozkrojte, obě části pomažte pestem. Krůtí maso a rajčata nakrájejte na plátky, naskládejte do sendvičů a přidejte lístky bazalky.

(klam)

Foto jídel: Darina Křivánková

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky kuchyně cibule Hrdina kuchyně maso sůl recept drůbeží maso máslo hrnec pesto pepř pečená krůta krůtí maso krůta krůta Martin Škoda recepty z krůtího masa

Návrhy pro vás

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu Maso

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem Sladké

Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem

Polomáčené kaki – zdravější sladkost do mikulášské nadílky nejen pro děti Sladké

Polomáčené kaki – zdravější sladkost do mikulášské nadílky nejen pro děti

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Perníčkové cheesecake cookies podle Pavla Berkyho – originální sušenky s krémovým srdcem Sladké

Perníčkové cheesecake cookies podle Pavla Berkyho – originální sušenky s krémovým srdcem

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Kuřecí popkorn – tchajwanské křupavé kuřecí kousky jsou příjemně pikantní a totálně návykové Maso

Kuřecí popkorn – tchajwanské křupavé kuřecí kousky jsou příjemně pikantní a totálně návykové


Přečtěte si také

Maso
Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Prostřeno!
Prostřeno: Veganská pěna s banány a avokádem Mirky Pikolové

Prostřeno: Veganská pěna s banány a avokádem Mirky Pikolové

Prostřeno!
Prostřeno: Batáty s karbanátky ze zelené čočky, červené řepy a salátkem

Prostřeno: Batáty s karbanátky ze zelené čočky, červené řepy a salátkem

Prostřeno!
Prostřeno: Indická mrkvová polévka Mirky Pikolové

Prostřeno: Indická mrkvová polévka Mirky Pikolové

Prostřeno!
Prostřeno: Hummus a zeleninové tyčinky podle Mirky Pikolové

Prostřeno: Hummus a zeleninové tyčinky podle Mirky Pikolové

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Sladké
Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem

Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem

PR článek
Advent s vůní perníku v Pardubicích

Advent s vůní perníku v Pardubicích

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Maso

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Sladké
Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem

Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem

Polomáčené kaki – zdravější sladkost do mikulášské nadílky nejen pro děti Sladké

Polomáčené kaki – zdravější sladkost do mikulášské nadílky nejen pro děti

Perníčkové cheesecake cookies podle Pavla Berkyho – originální sušenky s krémovým srdcem Sladké

Perníčkové cheesecake cookies podle Pavla Berkyho – originální sušenky s krémovým srdcem

Maso
Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Zelenina
Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Nápoje
Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce Nápoje

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Předkrmy a chuťovky
Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha Přílohy

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase Přílohy

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Fiala o úkolu předělat návrh rozpočtu: Na velké úpravy to nevidím a Babiš zdržuje Vlna odchodů z ODS: Straně zůstanou na jihu Čech jen čtyři zastupitelé, 30 jich jde s Kubou Dokonalá loupež: Gang použil v Itálii bariéru z hořících aut a pás s hřeby. Ukradl miliony

prima-zeny

Mia si podle Marcella zasloužila vyhrát. Prohra vás posune dál než výhra, říká Miu na finále Zrádců doprovodil přítel a maminka: Vítězka vedle sympaťáka úplně zářila První slova vítězné zrádkyně Mii: Konečně to ze mě spadlo. Slavit nebudu, jsem abstinent

prima-zoom

Kolika let se dožívají hudební superstar? Metoda Mia: Vítězná zrádkyně popsala, jak v boji o výhru využila zkušenosti z policejní práce Proč už všichni dávno nechodíme na chůdách? Vyšší rychlost pohybu a dlouhý krok nejsou vše

prima-fresh

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem

prima-cool

Zrádkyně Mia: kam půjde výhra? Samurajský seriálový hit vyráží v novém videu dech. Vše bylo reálné, bez CGI Zootropolis 2 boří kina a překonalo už obří historické rekordy

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Adventní a vánoční pranostiky: Tipnete si, jaká zima nás čeká? Význam svíček na adventním věnci: Proč má být jedna růžová? Staročeské vánoční cukroví se sádlem: Upečte sádlenky a škvarkové koláčky

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.