David Kubricht alias pipMaster

Grilovaná roláda z vepřové panenky plněná sušenými rajčaty, parmazánem a pršutem podle pipMastera

Moje hodnocení
3x

Vepřová panenka je libový kus masa, kterému sluší kombinace se slaninou, díky které nebude vysušená. Zkuste efektní recept od pipMastera, který připravuje nápaditá jídla na grilu.

4 porce
45 minut

Suroviny

Nejlibovější vepřové maso

Vepřová panenka obsahuje vedle plnohodnotných bílkovin i aminokyseliny a skupinu vitamínů B, především pak B12 a železa, důležitých pro krvetvorbu a nervový systém. Konzumace vepřového, které obsahuje také zinek, sehrává klíčovou roli obranyschopnosti našeho organismu proti virům a bakteriím.

Postup přípravy

  1. Celou panenku očistěte od blan a naporcujte na 3 kusy. Masa podélně nařízněte, ne úplně do konce a rozevřete je jako motýlí křídla. Pak je rozřízněte ještě jednou, aby vznikl plát.
  2. Pláty panenek okořeňte steakovým kořením. Přidejte plátky pršutu a nastrouhejte na ně parmazán. Přes šířku dejte sušená rajčata. Roládky zabalte a omotejte snídaňovou slaninou.
  3. Panenku připravte v grilu na dřevěné uhlí nebo plyn. Gril roztopte na 150 °C. Přidejte pár špalíků ovocného dřeva nebo pelet na zauzení. Grilujte nepřímou metodou, kdy maso není v přímém kontaktu s ohněm. Masové roládky vložte do grilu a nechte je v něm asi hodinu dělat do cílové teploty 62 °C.
  4. Po vyndání z grilu nechte maso 5 minut odpočinout. Poté roládky nakrájejte na centimetrové plátky a můžete servírovat.
PRIMA TIP: K zaručenému výsledku vám pomůže teplotní sonda nebo teploměr. Alternativně ugrilujte roládku do 55 °C, pak přendejte do přímé zóny a opečte slaninu. Teplota uvnitř masa by neměla přesáhnout 62 °C.

Masobraní vsadilo na grilování a pipMastera

Každý, kdo se v posledních pěti letech alespoň trochu zajímal o grilování, musel na sociálních sítích narazit na Davida Kubrichta alias pipMastera, pro kterého se grilování stalo naprostou vášní. Jeho videa na YouTube mají dnes celkově 13 milionů zhlédnutí. Každý týden lidem radí, jak udělat něco dobrého na grilu. Nejen krkovičku nebo hovězí steak, ale i žebra, roládu, guláš s knedlíkem či pizzu. I proto se stal tváří letošního Masobraní.

Více informací na www.masobrani.cz

Jako přílohu připravte třeba grilované brambory podle Zdeňka Pohlreicha

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Kubricht alias pipMaster


Přečtěte si také

Recepty