Suroviny
- pohanka 1 hrnek
- špenát 2 hrsti
- sušená rajčata (v oleji, nasekaná) 2 lžíce
- lilek 1 ks
- olivový olej 1 dl
- olej (avokádový) 1 dl
- redukce z balsamicového octa 1 lžíce
- datlový sirup 1 lžíce
Postup přípravy
- Pohanku dejte vařit, jak je napsáno v návodu.
- Lilek nakrájejte na kostičky a dejte osolený do trouby péct dokud nezhnědne a nezměkne.
- Jakmile se pohanka uvaří, propláchněte ji studenou vodou a dejte do misky. Přidejte nasekaný špenát, sušená rajčata, jednu nasekanou jarní cibulku a upečený lilek.
- Připravte si zálivku. Smíchejte oba oleje, balzamiko redukci a datlový sirup. Měla by vzniknout táhlá zahuštěná zálivka, kde se všechny ingredience krásně smísí i s oleji dohromady. Můžete lehce osolit a zalít připravený salát a řádně zamíchat.