Najděte si recept
Na co máte chuť?

Semínkový chléb se sušenými rajčaty
Chléb plný oříšků a semínek je výborná a opravdu sytá varianta toho klasického. Je dost variabilní, důležité je jen zachovat váhu celého objemu semínek a oříšků a množství lněného semínka a chia, ale ostatní poměry můžete různě upravovat a měnit.
do 1,5 hodiny
Suroviny
- mandle 100 g
- kešu 100 g
- slunečnicová semínka 100 g
- lněná semínka 80 g
- dýňová semínka 60 g
- mák 20 g
- konopná semínka 20 g
- chia semínka 20 g
- sušená rajčata 4 ks
- voda 4 lžíce
- vejce 1 ks
- špetka soli
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Všechna semínka dejte do hlubokého mixéru nebo sekáčku a nahrubo promixujte.
- Polovinu semínek a oříšků odsypte a zbytek spolu se sušenými rajčaty rozmixujte najemno.
- Hrubší a jemnější semínka promíchejte dohromady, zalijte vodou, vmíchejte vejce a sůl a hotovou směs navrstvěte do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem.
- Povrch chleba uhlaďte a nechte odstát zhruba 20 minut.
- Takto připravený chléb dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na hodinu.
- Hotový chleba nechte úplně vychladnout a teprve poté ho krájejte na plátky.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!