Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Semínkový chléb se sušenými rajčaty

Moje hodnocení
0x

Chléb plný oříšků a semínek je výborná a opravdu sytá varianta toho klasického. Je dost variabilní, důležité je jen zachovat váhu celého objemu semínek a oříšků a množství lněného semínka a chia, ale ostatní poměry můžete různě upravovat a měnit.

1 porce
90 minut

Suroviny

  • mandle 100 g
  • kešu 100 g
  • slunečnicová semínka 100 g
  • lněná semínka 80 g
  • dýňová semínka 60 g
  • mák 20 g
  • konopná semínka 20 g
  • chia semínka 20 g
  • sušená rajčata 4 ks
  • voda 4 lžíce
  • vejce 1 ks
  • špetka soli

Postup přípravy

  1. Všechna semínka dejte do hlubokého mixéru nebo sekáčku a nahrubo promixujte.
  2. Polovinu semínek a oříšků odsypte a zbytek spolu se sušenými rajčaty rozmixujte najemno.
  3. Hrubší a jemnější semínka promíchejte dohromady, zalijte vodou, vmíchejte vejce a sůl a hotovou směs navrstvěte do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem.
  4. Povrch chleba uhlaďte a nechte odstát zhruba 20 minut.
  5. Takto připravený chléb dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na hodinu.
  6. Hotový chleba nechte úplně vychladnout a teprve poté ho krájejte na plátky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty