Semínkový chléb se sušenými rajčaty
Zdroj: S vášní pro jídlo
Semínkový chléb se sušenými rajčaty
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Chléb plný oříšků a semínek je výborná a opravdu sytá varianta toho klasického. Je dost variabilní, důležité je jen zachovat váhu celého objemu semínek a oříšků a množství lněného semínka a chia, ale ostatní poměry můžete různě upravovat a měnit.
Postup přípravy
-
Všechna semínka dejte do hlubokého mixéru nebo sekáčku a nahrubo promixujte.
-
Polovinu semínek a oříšků odsypte a zbytek spolu se sušenými rajčaty rozmixujte najemno.
-
Hrubší a jemnější semínka promíchejte dohromady, zalijte vodou, vmíchejte vejce a sůl a hotovou směs navrstvěte do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem.
-
Povrch chleba uhlaďte a nechte odstát zhruba 20 minut.
-
Takto připravený chléb dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na hodinu.
-
Hotový chleba nechte úplně vychladnout a teprve poté ho krájejte na plátky.
Semínkový chléb se sušenými rajčaty 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Semínkový chléb se sušenými rajčaty 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo