Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuře v krémové omáčce se sušenými rajčaty
Vyzkoušejte recept na šťavnaté kuře v lahodné krémové omáčce. Sušená rajčata a spousta bylinek jí dodají nevšední chuť, kterou si určitě zamilujete!
do 1 hodiny
8 porcí
Suroviny (8 porcí)
- kuřecí stehna nebo paličky 8 ks
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
- Máslo 3 lžíce
- česnek jemně nasekaný 3 stroužky
- sušené chilli vločky 1/4 lžičky
- kuřecí vývar 1 hrnek
- Šlehačka 1/2 hrnku
- sušená rajčata nakrájená na tenké nudličky 1/3 hrnku
- čerstvě nastrouhaný parmazán 1/4 hrnku
- sušený tymián 1/4 lžičky
- sušené oregáno 1/4 lžičky
- sušená bazalka 1/4 lžičky
- čerstvá bazalka nakrájená na tenké proužky 1/4 hrnku
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 200 ˚C. Kuře omyjte, dobře osušte a ochuťte solí a pepřem.
- 2 lžíce másla rozpusťte ve velkém kastrolu vhodném do trouby a na středním plameni na něm osmahněte kuřecí stehna, nejprve kůží dolů, potom i z druhé strany dozlatova – z každé strany asi 2–3 minuty. Vyndejte z kastrolu a nechte stranou.
- V kastrolu rozpusťte zbývající lžíci másla. Přidejte česnek a chilli vločky a za stálého míchání restujte asi 1–2 minuty, až se směs rozvoní. Vmíchejte vývar, šlehačku, sušená rajčata, parmazán, tymián, oregano a sušenou bazalku. Přiveďte k varu a na mírném ohni nechte probublávat asi 3–5 minut, až omáčka lehce zhoustne. Vraťte do kastrolu kuře.
- Vložte kastrol do trouby a nechte kuře pořádně propéct, trvá to asi 25–30 minut. Servírujte horké, ozdobené čerstvou bazalkou. Jako příloha se nejlépe hodí široké nudle nebo špecle.
Kuře v krémové omáčce se sušenými rajčaty, foto: Damndelicious.net