Cuketové rizoto s křupavým tempehem a sušenými rajčaty
Zdroj: Rok v kuchyni
Cuketové rizoto s křupavým tempehem a sušenými rajčaty
Zdroj:
Rok v kuchyni
Rychlý výlet do Itálie si zařídíte jediným obědem v barvách apeninské trikolory. Vyzrálá rajčata usušená na slunci, voňavý olivový olej, italská kulatozrnná rýže a suché bílé víno tvoří základ rizota, které obohacuje cuketa a podle chuti tempeh – vytříbený chuťový zážitek.
Postup přípravy
-
Česnek a šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rajčata nakrájejte na menší kousky, cuketu nastrouhejte najemno.
-
V hrnci rozehřejte olej, vsypte česnek, šalotku a sušená rajčata a opékejte je dozlatova. Vsypte rýži, restujte jednu minutu, vmíchejte cuketu a opékejte ještě 30 vteřin. Zalijte vínem, nechte ho jemně odvařit, přidejte jednu sběračku vývaru, ztlumte teplotu na střední a míchejte. Jakmile se rýže začne lepit na dno, přilijte trochu vývaru, nechte ho vsáknout a pokračujte stejným způsobem, až rýže bude akorát na skus. Trvá to zhruba půl hodiny. Dochuťte solí a pepřem.
-
Tempeh nakrájejte na kostičky, opečte na oleji podle chuti a podávejte s rizotem. Pokud chcete, můžete přidat i kostičky opečené cukety a čerstvé bylinky.
Cuketové rizoto s křupavým tempehem a sušenými rajčaty 2
Zdroj: Rok v kuchyni
Cuketové rizoto s křupavým tempehem a sušenými rajčaty 2
Zdroj:
Rok v kuchyni