zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Cuketové rizoto s křupavým tempehem a sušenými rajčaty
Autor: Rok v kuchyni Cuketové rizoto s křupavým tempehem a sušenými rajčaty

Cuketové rizoto s křupavým tempehem a sušenými rajčaty

Hodnoceno: 7x
Rychlý výlet do Itálie si zařídíte jediným obědem v barvách apeninské trikolory. Vyzrálá rajčata usušená na slunci, voňavý olivový olej, italská kulatozrnná rýže a suché bílé víno tvoří základ rizota, které obohacuje cuketa a podle chuti tempeh – vytříbený chuťový zážitek.
do 1 hodiny
2 porce

reklama

Postup

  1. Česnek a šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rajčata nakrájejte na menší kousky, cuketu nastrouhejte najemno. 
  2. V hrnci rozehřejte olej, vsypte česnek, šalotku a sušená rajčata a opékejte je dozlatova. Vsypte rýži, restujte jednu minutu, vmíchejte cuketu a opékejte ještě 30 vteřin. Zalijte vínem, nechte ho jemně odvařit, přidejte jednu sběračku vývaru, ztlumte teplotu na střední a míchejte. Jakmile se rýže začne lepit na dno, přilijte trochu vývaru, nechte ho vsáknout a pokračujte stejným způsobem, až rýže bude akorát na skus. Trvá to zhruba půl hodiny. Dochuťte solí a pepřem. 
  3. Tempeh nakrájejte na kostičky, opečte na oleji podle chuti a podávejte s rizotem. Pokud chcete, můžete přidat i kostičky opečené cukety a čerstvé bylinky. 
Cuketové rizoto s křupavým tempehem a sušenými rajčaty
Autor: Rok v kuchyni Cuketové rizoto s křupavým tempehem a sušenými rajčaty

reklama

Kuchařka na celý rok
Marie Donajová

Blogerka MaruškaVEG píše a fotí už pět let veganské recepty a rozhodla se 68 nejoblíbenějších poskládat do Kuchařky na celý rok. Rozdělila je podle surovin do čtyř ročních období a doplnila kapitolami o kvašení, klíčení a zavařování a obsáhlým pojednáním o rostlinné stravě i praktickými tipy z každodenního vaření veganských pokrmů v rodině s dítětem. Veganství ukazuje jako pestrobarevný jídelníček plný surovin, které si snadno vypěstujete na zahradě nebo koupíte v běžném obchodě. Vegansky vařit a jíst tak můžete od rána do večera, a dokonce i o Vánocích. A že to není nuda, nebo jen zrní a tofu, se přesvědčíte už pouhým prolistováním, tak lákavé jsou všechny fotky. 

Knihu zakoupíte s 15% slevou s kódem FRESH15 na webu www.shop-maruskaveg.cz