Suroviny
- hladká mouka 300 g
- sůl 1 lžička
- provensálské koření 2 lžičky
- podmáslí 300 ml
- vejce 2 ks
- rajský protlak 1 lžička
- olivový olej 2 lžíce
- sušená rajčata (pokrájená) 10 g
- strouhaný parmazán 40 g
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl a provensálské koření. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak, olej a rozklepněte vajíčka.
- Vše promíchejte a přidejte k suchým přísadám. Nakonec vmíchejte sušená rajčata a polovinu parmezánu.
- Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Chlebíček posypte zbytkem parmezánu.
- Pečte 50–60 minut. V průběhu pečení kontrolujte zapíchnutím špejle, zda je chlebíček hotový.