Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Chlebíček se sušenými rajčaty

1 chlebíček porce
do 2 hodin
Chlebíček se sušenými rajčaty
Chlebíček se sušenými rajčaty Autor: Chléb v hlavní roli
Výtečný slaný chlebíček je skvělý sám o sobě, ale bude mu slušet i spojení s pomazánkou z krémového sýru. A ta vůně! Přenese vás přímo do Středomoří...
Reklama

Suroviny (1 chlebíček porce)

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl a provensálské koření. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak, olej a rozklepněte vajíčka.
  3. Vše promíchejte a přidejte k suchým přísadám. Nakonec vmíchejte sušená rajčata a polovinu parmezánu.
  4. Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Chlebíček posypte zbytkem parmezánu.
  5. Pečte 50–60 minut. V průběhu pečení kontrolujte zapíchnutím špejle, zda je chlebíček hotový.
Reklama

Prima tip: Máte-li rádi provensálské koření, můžete jím chlebíček posypat i na povrchu – bude mít ještě výraznější chuť.

Chlebíček se sušenými rajčaty

Chlebíček se sušenými rajčaty. Foto: Chléb v hlavní roli

Chléb v hlavní roli

Chléb v hlavní roli

Tato kuchařka vám dokáže, že i z „obyčejného“ chleba můžete vytvořit nápaditá a chutná jídla, kterými rodinu u večerního stolu ohromíte. „Chleba s něčím k večeři“ je pro mnoho zaměstnaných žen způsob, jak připravit všední večeři pro rodinu rychle a bez velké námahy.

Autorka Milena Volfová poradí, jak upéct chleba, houstičky a další druhy pečiva, ale také ukáže spoustu dalších variací – plněné chleby, chléb nasladko apod. Máte-li křupavý, ještě teplý a voňavý chléb, je snadné proměnit jej v pochoutku, stačí jen pár čerstvých surovin…

A napadlo by vás, že i koupený nebo včera upečený chléb můžete použít jako výchozí surovinu pro přípravu koláčů, cheesecaků a dalších lahůdek?

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama