Bistro Knedlín vás unese do knedlíkového nebe

Na pražské Národní třídě můžete od května roku 2020 najít podnik s unikátním konceptem, který přináší nabídku sladkých i slaných plněných knedlíků. Pokrm, který má ve střední Evropě velkou tradici, tady přetvářejí na originální dobroty vhodné na rychlé občerstvení, které si můžete objednat s dovozem domů.

Stylový podnik na rohu Národní třídy a Spálené ulice v centru Prahy má ve stálé nabídce 15–20 druhů plněných knedlíků, které uspokojí milovníky sladkého, masožrouty, vegany, konzervativce i lidi, kteří se nebojí experimentovat.

Můžete se tu stavit na rychlý snack nebo si objednejte knedlíkovou hostinu, kterou vám díky službě Dáme jídlo dovezou až domů jako mně. Objednávka dorazila do 45 minut a knedlíky byly stále teplé a prakticky zabalené v papírové krabici.

Abych toho ochutnala co nejvíce, zvolila jsem čtyři knedlíky slané a čtyři sladké. Asi nejtradičnější byl knedlík s kachním masem a červeným zelím obalený v cibulové strouhance (85 Kč). Chuť byla perfektní, výrazná, náplň šťavnatá, za mě perfektní verze české klasiky. Zaujal mě i dokřupava osmažený knedlík s náplní z balkánského sýra s medvědím česnekem (69 Kč). Výtečný byl knedlík ve stylu burrito s hovězím masem (69 Kč), skvěle dochucená náplň připomínala chilli con carne, a i když to není zrovna tradiční knedlíková náplň, je to skvělý nápad. Posledním slaným knedlíkem v mé objednávce byl thajský s krevetami (69 Kč). Velmi neotřelá verze a příjemně pikantní chuť bohaté náplně mě velmi mile překvapila.

Ze široké nabídky sladkých knedlíků jsem, hlavně kvůli efektnímu vzhledu, zvolila borůvkový (59 Kč). Knedlík s fialovou posypkou skrýval velkou porci borůvkového krému. I když po rozkrojení vypadal trochu podivně, chutnal naprosto famózně. Karamelový knedlík s lískovými ořechy (69 Kč) byl obalený v drcených oříšcích a těsto bylo dochucené kakaem. Ideální sladká tečka po obědě, knedlík byl velmi lahodný, ale dost sladký. Kokosový knedlík s lesním ovocem (69 Kč) byl oproti tomu lehký, se svěží chutí. A pro pravověrné čokoholiky můžu doporučit knedlík s Kinder čokoládou (69 Kč). To je opravdu bomba plná rozehřáté mléčné čokolády a smetanové náplně.

Originální koncept Knedlínu mě opravdu potěšil. Knedlíky byly připravené s péčí a byly velmi dobře dochucené. Pokud si chcete objednat jídlo domů, právě plněné knedlíky jsou ideální volbou. Všechna náplň je schovaná uvnitř, proto se tento typ jídla skvěle převáží, nic se nerozmáčí. Ideální i na párty, ale pokud objednáváte jako oběd či večeři, doporučuji vzít dva slané a jeden sladký na osobu.

Knedlín

  • Národní 24, Praha 1

Objednávat z kompletního menu na Dáme jídlo můžete ZDE.

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Vybíráme pro Vás ty nejzajímavější restaurace z nabídky Dáme jídlo. Inspirujte se našimi prověřenými tipy a objednejte si domů hostinu bez práce.


Přečtěte si také

Recepty