Palačinky:
- kimchi (fermentované čínské zelí) 250 g
- vejce 2 ks
- koření (na kimchi; např. Sonnentor) 1/2 lžičky
- tamari sójová omáčka 2 lžíce
- hladká mouka (pšeničná) 150 g
- minerální voda 100 ml
- jarní cibulka 4 ks
- sůl (ajurvédská; např. Sonnentor) 1/2 lžičky
- sezamový olej 3–4 lžíce
Sezamový dip:
- sezamová semínka 2 lžíce
- sezamový olej 1 lžíce
- tamari sójová omáčka 4 lžíce
- limetková šťáva
- třtinový cukr 1–2 lžičky
- koření (na kimchi; např. Sonnentor) 1 špetka
Postup přípravy:
Jarní cibulku nakrájejte i se zelenou částí na jemné proužky. Vejce s kimchi, tamari omáčkou a kořením smíchejte v misce.
Přidejte mouku a vymíchejte husté těsto. Poté přidejte trochu minerální vody a jarní cibulku (2–3 lžíce si nechte na ozdobu).
Rozehřejte na pánvi sezamový olej, nalijte na něj palačinkové těsto a 2 minuty smažte. Poté otočte a další 2–3 minuty dosmažte.
Mezitím smíchejte přísady na dip a dochuťte dle potřeby. Palačinky ozdobte jarní cibulkou, sezamem a podávejte se sezamovým dipem.
TIP REDAKCE:
Pokud si chcete na tento recept koupit zásoby koření, soli nebo pepře, podívejte se na nabídku značky Sonnentor. V sortimentu najdete nejen jednodruhové koření jako římský kmín, kurkumu nebo koriandr, ale také směsi jako Ras el hanout, speciální ajurvédskou sůl nebo právě směs na kimchi.
Kdo má rád chuťovky ze zelí, měl by si pustit tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Čalamáda ze zelí, paprik a mrkve
Nebo mrkněte, jak si připravit vlastní kimchi:
