Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Klára Michalová

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Kvašená zelenina zažívá světový comeback. Vyrobte si vlastní „pickles“

Kvašená zelenina nebo-li pickles

Kvašená zelenina nebo-li pickles Zdroj: archiv Sklizeno

  • Zavřít
Kvašená zelenina nebo-li pickles

Kvašená zelenina nebo-li pickles Zdroj: archiv Sklizeno

Také máte pocit, že poslední dobou v gastronomii neustále narážíte na slovíčko „pickles“ nebo na jeho český ekvivalent – kvašenou či fermentovanou zeleninu? Něco na tom bude. Prastarý způsob konzervace potravin kvašením totiž zažívá obrovský comeback a není divu.

Seznam.cz banner

Pickles jsou super zdravé a křupavé, vydrží ve spíži klidně celou zimu (pokud je nesníte dřív) a umí povýšit i obyčejná jídla svojí osvěžující chutí. Vendula Svobodová, technoložka Sklizeno, radí, jak si doma kvasit třeba přebytky z vlastní zahrady.

Proč konzervovat zeleninu kvašením?

Naši předkové využívali metodu kvašení neboli fermentace v první řadě k uchování zeleniny přes zimu. Je to totiž metoda poměrně rychlá a levná. Příprava vám zabere ani ne hodinu a pak už se zelenina prokvasí prakticky sama za pomoci přirozeně vzniklých bakterií mléčného kvašení.

Naše babičky ale tehdy možná vůbec netušily, že zároveň vynalezly dokonalý elixír zdraví. Kvašená zelenina pomáhá zejména vybudovat a udržovat zdravou střevní mikroflóru, kterou potřebujeme pro správné trávení. Kromě toho jsou pickles bohaté na minerály, vitamíny, enzymy a probiotika, zvyšují imunitu, pomáhají vylučovat toxiny z těla, bojovat proti únavě, snižovat vysoký tlak a tak dále. Přes zimu je tedy kvašená zelenina více než důstojnou náhradou zeleniny čerstvé.

Kvašení neboli fermentace: tipy, návody i recepty

Kvašení neboli fermentace: tipy, návody i recepty

Jakou zeleninu můžete kvasit?

„Protože během kvašení zelenina mírně měkne, doporučuji volit tvrdší druhy a ideálně takové, které obsahují dostatek cukru, díky kterému se tvoří kyselina mléčná. Ideální je zelí, mrkev, cibule, červená řepa, květák, brokolice, kedlubna, ředkvičky a samozřejmě okurky,“ radí Vendula Svobodová. Výhodou je, že si klidně každý týden můžete zakvasit jinou kombinaci, takže se vám pickles jen tak neomrzí.

Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem
Recepty

Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem

22

Jak na to?

Na jeden kilogram zeleniny si připravte 15–20 gramů mořské soli, trochu kmínu, vhodnou nádobu na kvašení a něco na zatížení. Hodí se sklo nebo keramika. Pokud nemáte speciální kvašák, hodí se například velká zavařovací sklenice se širokým hrdlem. Všechny použité nádoby a zátěže před kvašením vyvařte nebo jinak vysterilizujte, aby zeleninu nemohly napadnout jiné bakterie než ty mléčného kvašení.

Zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte najemno (čím jemnější, tím rychleji kvasí), promíchejte se solí a kmínem a směs důkladně propracujte rukama, až pustí šťávu. Poté zeleninu napěchujte silou do připravené nádoby a zatižte ji. „Je nezbytné, aby byla zelenina celou dobu kvašení úplně ponořená ve své šťávě a nedostával se k ní vzduch, tedy je potřeba i zatížit něčím těžkým, například do nádoby postavit na prkýnko velkou lahev s vodou nebo klidně čistý kámen. Poté ji zakryjte ideálně kvasnou zátkou, pokud máte, nebo nezašroubovaným víčkem, aby mohl ze sklenice unikat kvašením vznikající plyn, ale pickles se nekontaminovaly vzduchem. Šťávy bude kvašením neustále přibývat, takže doporučuju sklenici postavit třeba do mísy, abyste nemuseli přetékající šťávu případně vytírat, pokud máte nádobu plnější,“ radí Vendula Svobodová, jak na úspěšné kvašení.

Kvašené neboli kysané zelí je základem poctivé domácí zelňačky, kterou hravě zvládnete podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Takto napěchovanou a zatíženou nechte zeleninu kvasit asi 3 až 5 dní při pokojové teplotě. Občas lahev opatrně otevřete, aby z ní mohl uniknout oxid uhličitý. Když už je v zelenině hodně šťávy, můžete ji přendat do menších sklenic, dobře uzavřít a uchovat v chladničce nebo ve studeném sklepě klidně celou zimu. Stejně jako u jakýchkoliv jiných konzervačních metod, pokud ucítíte jiné než kvasné aroma nebo zpozorujete náznak plísně, bez přemýšlení zeleninu vyhoďte. Nakládání doma přece není tak sterilní jako v profesionálních provozech a zelenina může být napadená třeba jen kvůli použití špinavého nože nebo víčka.

Připravte si doma kimchi – geniální korejský salát plný vitamínů
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Připravte si doma kimchi – geniální korejský salát plný vitamínů

V jakých jídlech využijete pickles?

Pro naše zdraví je nejúčinnější dopřávat si pickles klidně každý den, ale po menších porcích. Určitě není potřeba se jimi přejídat. Jak ale zeleninu povýšenou fermentací zapojit do moderní gastronomie?

„Aktuálním hitem je používat pickles do hamburgerů a hot dogů. Tyto pokrmy totiž skvěle povýší díky osvěžující nakyslé chuti a křupavosti,“ vysvětluje Vendula Svobodová. Tradičně se kvašená zelenina používá třeba do salátů místo citronu nebo octa, vaše originální kombinace zeleniny ale určitě obstojí všude tam, kde jindy přikusujete kyselou okurku nebo kysané zelí. Fantazii a chutím se v případě pickles meze nekladou, a někdo dokonce zdravotní účinky posiluje popíjením samotné kvašené šťávy.

Zdroj: Sklizeno

Kysané zelí báječně dochutí klasické halušky s uzeným. Připravte je podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo jak na to zelenina fermentace sklenice Vendula Pizingerová nakládání pickles kysané zelí kvašená zelenina Sklizeno

Návrhy pro vás

Smažený hermelín s domácí tatarkou – česká klasika, kterou si zvládnete udělat doma Hlavní jídla

Smažený hermelín s domácí tatarkou – česká klasika, kterou si zvládnete udělat doma

Těhotnej kuchař: Francouzská lahůdka rillettes z vepřového masa s bílým vínem Maso

Těhotnej kuchař: Francouzská lahůdka rillettes z vepřového masa s bílým vínem

Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány Saláty

Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány

Grilovaný kuřecí supreme se zeleným chřestem na másle podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu Recepty

Grilovaný kuřecí supreme se zeleným chřestem na másle podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Shepherd's pie s ragú z jehněčího masa s mrkvovým salátem podle Marka Fichtnera Maso

Shepherd's pie s ragú z jehněčího masa s mrkvovým salátem podle Marka Fichtnera

Španělská bramborová tortilla se šunkou a zeleninou – snadný recept, který si přizpůsobíte podle sebe Oběd

Španělská bramborová tortilla se šunkou a zeleninou – snadný recept, který si přizpůsobíte podle sebe

Rychlá luštěninová pomazánka s tahini – základní recept plus variace s azuki a červenou řepou Předkrmy a chuťovky

Rychlá luštěninová pomazánka s tahini – základní recept plus variace s azuki a červenou řepou

Kynuté šneky s jahodovým džemem – populární moučník trochu jinak Sladké

Kynuté šneky s jahodovým džemem – populární moučník trochu jinak


Přečtěte si také

Hlavní jídla
Smažený hermelín s domácí tatarkou – česká klasika, kterou si zvládnete udělat doma

Smažený hermelín s domácí tatarkou – česká klasika, kterou si zvládnete udělat doma

Prostřeno!
Prostřeno: Mango-maracuja cheesecake

Prostřeno: Mango-maracuja cheesecake

Prostřeno!
Prostřeno: Paštika s domácím kváskovým chlebem

Prostřeno: Paštika s domácím kváskovým chlebem

Prostřeno!
Prostřeno: Líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou, bramborová kaše

Prostřeno: Líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou, bramborová kaše

Prostřeno!
Prostřeno: Mrkvovy krém s kokosovým mlékem

Prostřeno: Mrkvovy krém s kokosovým mlékem

Maso
Těhotnej kuchař: Francouzská lahůdka rillettes z vepřového masa s bílým vínem

Těhotnej kuchař: Francouzská lahůdka rillettes z vepřového masa s bílým vínem

Saláty
Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány

Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány

Soutěžící
Iva Dvořáková se chce zbavit studu a vystoupit před cizími lidmi

Iva Dvořáková se chce zbavit studu a vystoupit před cizími lidmi

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny Recepty

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty Recepty

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty

Sladké
Kynuté šneky s jahodovým džemem – populární moučník trochu jinak

Kynuté šneky s jahodovým džemem – populární moučník trochu jinak

Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy Sladké

Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy

Mandlový tvarohový koláč s makovou náplní – pečený cheesecake pro milovníky českého máku Sladké

Mandlový tvarohový koláč s makovou náplní – pečený cheesecake pro milovníky českého máku

Maso
Těhotnej kuchař: Francouzská lahůdka rillettes z vepřového masa s bílým vínem

Těhotnej kuchař: Francouzská lahůdka rillettes z vepřového masa s bílým vínem

Shepherd's pie s ragú z jehněčího masa s mrkvovým salátem podle Marka Fichtnera Maso

Shepherd's pie s ragú z jehněčího masa s mrkvovým salátem podle Marka Fichtnera

Dušené hovězí
s rajčaty a olivami – dokonalá víkendová pečínka s výraznou chutí Maso

Dušené hovězí
s rajčaty a olivami – dokonalá víkendová pečínka s výraznou chutí

Předkrmy a chuťovky
Baba ghanoush z cukety se zeleninou – originální verze oblíbeného předkrmu z levantské kuchyně
12

Baba ghanoush z cukety se zeleninou – originální verze oblíbeného předkrmu z levantské kuchyně

Špenátová omeleta plněná sýrem cottage – perfektní víkendová snídaně plná bílkovin Předkrmy a chuťovky

Špenátová omeleta plněná sýrem cottage – perfektní víkendová snídaně plná bílkovin

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení Polévky

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Nápoje
Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer
9

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen Nápoje

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět Nápoje

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět

Recepty
Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku

Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček Ryby a mořské plody

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den Ryby a mořské plody

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den

Polévky
Rychlá polévka s bramborovými nočky – hřejivá miska vývaru, která potěší každý den

Rychlá polévka s bramborovými nočky – hřejivá miska vývaru, která potěší každý den

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení Polévky

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami Polévky

Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami

Předkrmy a chuťovky
Rychlá luštěninová pomazánka s tahini – základní recept plus variace s azuki a červenou řepou

Rychlá luštěninová pomazánka s tahini – základní recept plus variace s azuki a červenou řepou

Baba ghanoush z cukety se zeleninou – originální verze oblíbeného předkrmu z levantské kuchyně Předkrmy a chuťovky
12

Baba ghanoush z cukety se zeleninou – originální verze oblíbeného předkrmu z levantské kuchyně

Špenátová omeleta plněná sýrem cottage – perfektní víkendová snídaně plná bílkovin Předkrmy a chuťovky

Špenátová omeleta plněná sýrem cottage – perfektní víkendová snídaně plná bílkovin

Předkrmy a chuťovky
Špenátová omeleta plněná sýrem cottage – perfektní víkendová snídaně plná bílkovin

Špenátová omeleta plněná sýrem cottage – perfektní víkendová snídaně plná bílkovin

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem Vegetariánské

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku Zelenina

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku

Sladké
Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy

Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti Sladké

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou Sladké

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Saláty
Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány

Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci Recepty

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou Saláty

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Saláty
Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány

Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány

Rolované bramborové knedlíky plněné uzeným masem s cibulovou omáčkou Omáčky

Rolované bramborové knedlíky plněné uzeným masem s cibulovou omáčkou

Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí Přílohy

Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

prima-cnn-news

Blažek: Piráti pro dekriminalizaci konopí nehnuli prstem. Zmínil, co se koalici nepovedlo Trump zaskočil prezidenta JAR. Pustil mu video o genocidě bílé menšiny, Ramaphosa nevěřil Konečná draží Fialovy pohádky, které zahodila Němcová. Cena jde do desítek tisíc

prima-zeny

Alice se nenechá oblafnout. Leonu prokoukne a pěkně zpraží Na smuteční večírek za Bartošku dorazili Polívka, Kaiser, Donutil i kolegové z filmového festivalu Horoskop na týden od 19. května 2025: Berany čeká změna, Střelce výhra

prima-zoom

Kolik atomových bomb má USA v Evropě? Záhada zrzavých koček byla rozluštěna. Většinou jde o samce, všechno má svůj důvod Škodí sítě 5G lidskému zdraví? Divokou konspiraci jednou provždy zlikvidoval skutečný experiment

prima-fresh

Smažený hermelín s domácí tatarkou – česká klasika, kterou si zvládnete udělat doma Těhotnej kuchař: Francouzská lahůdka rillettes z vepřového masa s bílým vínem Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány

prima-cool

Nové díly Wednesday vypadají skvěle Co Arnold natočil v Praze? První trailer ukazuje spoustu akce a tančení s Trinity Konečně pořádný horor s dinosaury? Nový trailer dalšího Jurského světa připomíná Vetřelce a Čelisti

playboy

Co vás čeká v červnovém vydání magazínu Playboy? Tři roky streamování bez pauzy. EmilyCC zveřejňuje každou vteřinu svého života Nečekané riziko na palubě letadla. Co většina pasažérů stále ignoruje?

lajk

Známý český rapper obviněn ze znásilnění: Parťák Řezníka vysvětlil, co se v Plzni stalo Láďa Hruška se vzdal snu na rekonstrukci stavení. Chátrající dům raději prodává Benda o zápasu s Novotným: Dát mu přes tlamu je občanská povinnost, nejen za Aničku

prima-living

Tereza Kerndlová o bydlení ve Španělsku. Popsala rozdíly mezi tamějšími obyvateli a Čechy Nejteplejší léto všech dob? Meteorologové varují před velkými vedry Hana Třeštíková před porodem řeší bydlení. V osmém měsíci předělávala kuchyň

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.