Suroviny
- cibule (menší) 1 ks
- houby (hřiby, shitake, žampiony...) 100 g
- rostlinný tuk 30 g
- baby špenát 100 g
- toustový chléb 250 g
- hladká mouka 100 g
- vejce 3 ks
- mléko 375 ml
- tvrdý sýr (strouhaný) 50 g
- citronová kůra (z 1/2 citronu)
- zeleninový vývar (připravený z Knorr Bohatý bujón zeleninový) 1 kalíšek
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky a na části tuku krátce opečeme a necháme vychladnout.
- Špenát posekáme nahrubo, plátky chleba nakrájíme na kostky a oboje promícháme s moukou, houbami, rozšlehanými vejci a třetinou sýra.
- Mléko prohřejeme, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou kůru.
- Smícháme s chlebovou masou a necháme 15 minut odležet.
- Z připravené hmoty zformujeme vetší noky a 10 minut povaříme (spíše „táhneme“, než vaříme) ve vývaru, který si připravíme z jednoho kalíšku Knorr Bohatý bujón Zeleninový.
- Troubu nastavíme na gril a předehřejeme. Zapékací misku vytřeme trochou tuku, noky necháme okapat a vložíme do připravené misky, posypeme zbylým sýrem, pokapeme olivovým olejem a krátce zapečeme.
- Při podávání můžeme podlít trochou zeleninového vývaru.