Suroviny
- hladká mouka 180 g
- cukr krupice 180 g
- bílek 140 g
- žloutek 100 g
- sůl 1 špetka
- moučkový cukr (na posypání)
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
- Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru do pěny. Bílky vyšlehejte s druhou polovinou cukru a špetkou soli do pevného sněhu.
- Do vyšlehaných žloutků přidejte po částech střídavě vyšlehaný sníh a mouku a vařečkou opatrně, lehce míchejte, dokud se vše nespojí.
- Těstem naplňte cukrářský sáček s hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte piškoty dlouhé 10 cm. Posypte je přes jemné sítko moučkovým cukrem, vložte do rozehřáté trouby a pečte 15 minut.
Z domácích piškotů připravte dokonalé tiramisu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Tradiční italské tiramisu s mascarpone