návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Jahodová charlotta

Jahodová charlotta
Autor: S vášní pro jídlo Jahodová charlotta
Ještě jste se nenabažili českých jahod? Pak musíte vyzkoušet náš dnešní recept, kde si je vychutnáte s cukrářskými piškoty a poctivou porcí jogurtu.
Reklama

Suroviny

Reklama

Postup

  1. Jahody si ve vyšší nádobě rozmixujte společně s 30 g cukru na pyré.
  2. Želatinu rozmíchejte ve vodě a nechte ji asi 10 minut nabobtnat.
  3. Potom želatinu zahřejte a míchejte, aby se rozpustila. Nechte ji pak zchladnout na pokojovou teplotu.
  4. Smetanu společně s 30 g cukru ušlehejte na tuhou šlehačku.
  5. Špachtlí ke šlehačce vmíchejte jahodové pyré a jogurt, nakonec důkladně zamíchejte i rozpuštěnou želatinu.
  6. Dortovou formu si kolem dokola vyložte cukrářskými piškoty a zbytek jich rozložte i na dno formy.
  7. Jahodový krém potom pomalu nalijte do piškoty vyložené formy, na povrchu uhlaďte a nechte v lednici ztuhnout ideálně přes noc.
  8. Před podáváním vyndejte šarlotu z formy, navrch do soustředných kruhů naaranžujte na půlky rozříznuté jahody, bazalku a po obvodu přimáčkněte listy meduňky, které zajistěte provázkem.
Reklama

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Související témata: Sladké
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama