Den, kdy medvídek oslavil 97. narozeniny, slavili jste s ním? 

V pondělí 15. července jsme opět slavili Mezinárodní den gumových medvídků. Vždyť tomu bylo právě 97 let, kdy první želatinový medvídek spatřil světlo světa. Jak jste tento den oslavili vy?  

15. červenec se jako Mezinárodní den gumových medvídků zaběhl před několika lety i v České republice. Lidé si v tento den pochutnávají na želatinových bonbonech a často si vzpomenou na jejich dlouhou historii. A že je na co vzpomínat.

Rodinná firma dodnes

Za vznikem společnosti Haribo stojí Hans Riegel, který ji založil v roce 1920 v německém Bonnu. První bonbony ve tvaru medvídků spatřily světlo světa v roce 1922. Při jejich tvorbě se nechal Riegel inspirovat živými medvědy, kteří v té době vystupovali na poutích jako atrakce a těšili se veliké popularitě. Bonbony ve tvaru medvídků nesly zprvu název Tanzbar, tančící medvídek, a byly předchůdcem dnes dobře známého Zlatého medvídka. Historie těchto bonbonů je dlouhá a bohatá, stejně jako historie celé společnosti, zajímavostí ale je, že až do dnešních dní je společnost Haribo rodinnou firmou.

Za dlouhých 97 let si Haribo medvídky oblíbily celé generace dětí i dospělých. Dnes se tyto bonbony přidávají do dezertů, zdobí se jimi cup cakes, zmrzlinové poháry i donuty. Letos byla navíc vůbec poprvé v historii České a Slovenské republiky vyhlášena i kreativní kulinářská soutěž pro rodinné týmy. Zajímá vás? Podívejte se na www.haribomalycukrar.cz, kde najdete nejen detaily soutěže, ale i bohatou kuchařskou inspiraci.

Každý den je důvod k oslavě

Oslavili jste Mezinárodní den gumových medvídků? Pokud ne, oslavte jej nyní. Vyzkoušejte Haribo Goldbären nebo jejich ještě ovocnější variantu Goldbären Saft nebo připravte originální dezert hodný 97. narozenin gumových medvídků a 99. narozenin společnosti Haribo.

Bohatou inspiraci naleznete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty