návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vyzkoušejte letní ovocný cheesecake od finalisty soutěže Haribo Malý cukrář

Renatin Ostužinovo-malinový cheesecake
Autor: archiv Haribo Renatin Ostužinovo-malinový cheesecake
Soutěž Haribo Malý cukrář je za svou polovinou. Nepromeškejte svou příležitost a přihlaste se do soutěže také. Stačí připravit sladký pokrm doplněný o libovolné bonbony od společnosti Haribo. Jako inspirace vám může posloužit recept jednoho z již vybraných finalistů. Tak vzhůru do toho!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Haribo Malý cukrář je rodinná soutěž pro dospělé s dětmi ve věku od pěti do třinácti let. Soutěž probíhá už od května a nyní začalo její poslední kolo, které se uzavře 31. srpna. Máte tedy ještě necelý měsíc na to připravit doma originální dezert s Haribo, vyfotit jej a nahrát na www.haribomalycukrar.cz. Tak to udělala i Renata se svým malým pomocníkem z Vidče, která postoupila do finále s receptem na ostružinovo-malinový cheesecake, nad kterým se sbíhají sliny. Vyzkoušejte jej i vy.

Renatin Ostužinovo-malinový cheesecake

Renatin Ostužinovo-malinový cheesecake
Autor: archiv Haribo Renatin Ostužinovo-malinový cheesecake

Ingredience:

Na základ:
•    150 g sušenek (např. Digestive)
•    70 g másla
•    10 g třtinového cukru

Na krém:
•    200 g ricotty
•    150 g řeckého plnotučného jogurtu
•    100 g smetany ke šlehání 33 %
•    75 g moučkového cukru
•    1/2 vanilkového lusku
•    1x bonbony HARIBO Berries

Na ovocné želé:
•    250 g ovoce (maliny a ostružiny)
•    30 g cukru
•    10 g želatiny v plátcích

Postup:

1.    Nejdříve připravte základ. Sušenky a cukr rozmixujte na jemnou strouhanku, do které přidejte změklé máslo a promíchejte. Směsí naplňte formičky a prsty stlačte. Formičky dejte na 30 minut do lednice, aby základ pěkně ztuhl. 
2.    V míse smíchejte ricottu, jogurt, vanilku a větší polovinu cukru a dobře promíchejte nebo našlehejte. Želatinu připravte dle návodu na obalu, přidejte ji do krému a promíchejte. Smetanu a zbylý cukr vyšlehejte do polotuha a také přidejte do krému. Hotový krém navrstvěte na základ ze sušenek až po 1 cm pod okraj formičky. Navrch krému ke krajům naaranžujte bonbony Haribo a lehce stlačte. Přikryjte fólií a dejte do lednice alespoň na dvě hodiny. 
3.    Nyní připravte ovocné želé. Želatinu namočte do studené vody. Ovoce s cukrem dejte vařit. Jakmile změkne a pustí šťávu, rozmixujte jej tyčovým mixérem a směs propasírujte, abyste ho zbavili zrníček. Poté přidejte želatinu. Vlažné ovocné želé nalijte na krém a opět dejte do lednice ztuhnout. Nakonec nazdobte dle vlastní fantazie. 

Hledáte další inspiraci? Máme pro vás celou sbírku skvělých receptů:

 

Související témata: Haribo , Haribo Malý cukrář , cheesecake
Reklama