4 chytré tipy, jak v kuchyni využít jednorázové jídelní hůlky

Možná se vám jich doma povaluje celkem dost a vlastně ani nevíte, co s nimi. Jídelní hůlky se ale mohou hodit na celou řadu věcí, nejen na konzumaci asijských jídel. V našem dnešním článku najdete čtyři chytré tipy, které vám přesně prozradí, jak takové zásoby využívat.

1. Krájení brambor Hasselback

Už jste o nich slyšeli? Brambory Hasselback – to je nevšední specialita, která si žádá konkrétní přípravu. A to nakrojení jednotlivých brambor, jenže ne až do konce. Jak to udělat, abyste se u toho nepořezali? Tak s tím vám pomohou jídelní hůlky! Položte na prkénko dvě hůlky vedle sebe a s určitou mezerou. Mezi ně položte bramboru a poté ji začněte krájet na plátky. Úplnému rozkrojení zabrání právě hůlky, jelikož se o ně čepel nože zarazí. A je to! Podrobný postup najdete ve videu níže.

2. Vypeckování snadno a rychle

Milujete třešně, višně nebo třeba olivy, ale zbavování pecek je až příliš zdlouhavé a tak trochu upatlané? Sáhněte po jídelních hůlkách. Stačí jejich špičku přiložit k plodu ze strany, kde byla dřív stopka. A poté už jen zatlačit! Hůlka pecku vystrčí ven naprosto s přehledem. A pokud chcete, můžete si třešně vždy posadit na hrdlo užší sklenice, do které pak budou pecky krásně padat.

3. Šlehání vajec

Nemáte doma metličku na šlehání vajec? Nevadí! Možná by vás to nenapadlo, ale jídelní hůlky jsou pro tuto činnost naprosto perfektní. Držte je v ruce stejně, jako kdybyste s nimi šli jíst. Postupně všechna vajíčka prošlehejte a nalijte do pánve. Zvládnete s nimi připravit míchaná vejce, ale i omeletu nebo svítek.

4. Náhrada ze špejle

Pořádné špejle nebo jehly na grilování jsou někdy tak trochu nedostatkové zboží. Přitom se dají skvěle nahradit, a to například jednorázovými jídelními hůlkami (bez jakéhokoliv zdobení a nalakování). Jen je nezapomeňte předem namočit do vody, aby se pořádně „napily“. Mělo by stačit asi 15 minut. Pak už jen napichujte na hůlky jednotlivé suroviny a pusťte se do grilovačky.

Zdroj: redakce; zdroj foto: iStock

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty