Suroviny
- kuřecí prsní řízek 3 ks
- ricotta 250 g
- žloutek 1 ks
- muškátový oříšek
- baby špenát 100 g
- česnek 1 stroužek
- máslo
- sůl
- čedar 100 g
- pepř
Další recepty z kuřecích prsíček najdete zde:
Článek
20 způsobů, jak zpracovat kuřecí prsíčka
Kuřecí maso je všeobecně velmi oblíbené, především kvůli jemné chuti a rychlé přípravě. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa, ale na přípravu to...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Nejprve si připravte špenát. Na trošce másla zpěňte plátky česneku a přidejte lístky špenátu, osolte, přiklopte a chvíli společně duste. Špenát nechte zchladnout a nasekejte ho.
- Nasekaný špenát přendejte do misky a zamíchejte ho s ricottou, žloutkem, troškou muškátového oříšku, solí a pepřem.
- Kuřecí prsní řízky nakrojte tak, jak vidíte na obrázku, osolte je a opepřete. Do řezů nyní nandejte náplň a naplněná prsa přendejte do pekáčku s pečicím papírem. Těsně před vložením masa do vyhřáté trouby každou porci posypte nastrouhaným čedarem.
- Maso pečte asi 30 minut. Ideální přílohou jsou třeba vařené brambory či bramborová kaše.