zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Cuketové halušky s kysaným zelím
Autor: Garden & Kitchen Cuketové halušky s kysaným zelím

Cuketové halušky s kysaným zelím

Hodnoceno: 10x
Halušky jsou tradičním jídlem slovenské kuchyně, ale napadlo by vás někdy, že je můžete připravit i z cukety? Jsou pak jemnější a chuťově zajímavé. Snadno tak zpracujete poslední kousky z letní cuketové úrody.

reklama

Suroviny

Postup

  1. Cuketu nastrouhejte najemno, dejte do cedníku a nechte zhruba 15 minut odkapávat. 
  2. Mezitím cibuli nakrájejte najemno a na lžíci sádla zpěňte dozlatova, poté přidejte kysané zelí, zlehka osolte a opepřete a duste zhruba 15 minut.
  3. Zlehka vymačkanou cuketu dejte do mísy, přidejte vajíčko, sůl a mouku a lžící vše pořádně zamíchejte, vznikne husté těsto.
  4. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, do které za pomoci síta a lžíce dělejte halušky, které pak vařte 1–2 minuty.
  5. Poté je vyndejte a zlehka propláchněte studenou vodou a smíchejte s hotovým kysaným zelím.
  6. Pokud máte rádi i s uzeným, tak doporučuji k cibuli na pánvi přidat 200–300 g na kostičky pokrájené uzené slaniny či uzené krkovičky a poté zelí.
Cuketové halušky s kysaným zelím
Autor: Garden & Kitchen Cuketové halušky s kysaným zelím

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz