Suroviny
- cuketa 800 g
- hladká mouka 230–250 g
- vejce 1 ks
- cibule (střední ) 1 ks
- bílé kysané zelí 500 g
- sádlo 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Cuketu nastrouhejte najemno, dejte do cedníku a nechte zhruba 15 minut odkapávat.
- Mezitím cibuli nakrájejte najemno a na lžíci sádla zpěňte dozlatova, poté přidejte kysané zelí, zlehka osolte a opepřete a duste zhruba 15 minut.
- Zlehka vymačkanou cuketu dejte do mísy, přidejte vajíčko, sůl a mouku a lžící vše pořádně zamíchejte, vznikne husté těsto.
- V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, do které za pomoci síta a lžíce dělejte halušky, které pak vařte 1–2 minuty.
- Poté je vyndejte a zlehka propláchněte studenou vodou a smíchejte s hotovým kysaným zelím.
- Pokud máte rádi i s uzeným, tak doporučuji k cibuli na pánvi přidat 200–300 g na kostičky pokrájené uzené slaniny či uzené krkovičky a poté zelí.
Vyzkoušejte i recept na bramborové halušky s kysaným zelím a uzeným masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE