Suroviny
- celozrnná špaldová mouka (Pernerka) 300 g
- máslo 50 g
- měkký tvaroh (0,5 g tuku) 250 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
- jedlá soda 1/2 lžičky
- cukr krupice 1 lžička
- sůl
- semínka (nebo koření na posypání, např. dýňová semínka, kmín, hrubozrnná sůl atd.))
Postup přípravy
- Mouku prosejte a smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a sodou. Do sypké směsi vlijte rozpuštěné máslo, 50 ml mléka, přidejte tvaroh, cukr a sůl a následným hnětením vytvořte nelepivé tuhé těsto.
- Na pomoučeném vále z těsta vytvarujte bochánky, které na povrchu nařízněte do kříže, potřete mlékem a posypte semínky nebo oblíbeným kořením.
- Housky vložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C přibližně 30 minut.
PRIMA TIP: Do housek můžete přidat libovolné koření na dochucení (např. bazalku, kmín, kari).
Vyzkoušejte také recept na jednoduchou italskou focacciu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchá domácí focaccia z kynutého těsta