Celozrnné tvarohové housky – jednoduchý recept na zdravé pečivo pro každý den

Moje hodnocení
3x

Celozrnné výrobky mají spoustu zdravotních benefitů, především mají výrazně vyšší obsah vlákniny oproti bílému pečivu. Vyzkoušejte jednoduchý recept na housky z celozrnné mouky, které jsou navíc vylepšené přidáním tvarohu, což je cenný zdroj bílkovin.

8 porcí
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mouku prosejte a smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a sodou. Do sypké směsi vlijte rozpuštěné máslo, 50 ml mléka, přidejte tvaroh, cukr a sůl a následným hnětením vytvořte nelepivé tuhé těsto.
  2. Na pomoučeném vále z těsta vytvarujte bochánky, které na povrchu nařízněte do kříže, potřete mlékem a posypte semínky nebo oblíbeným kořením.
  3. Housky vložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C přibližně 30 minut.
PRIMA TIP: Do housek můžete přidat libovolné koření na dochucení (např. bazalku, kmín, kari).

Vyzkoušejte také recept na jednoduchou italskou focacciu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchá domácí focaccia z kynutého těsta

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pernerka


Přečtěte si také

Recepty