Lákavé recepty na plněnou a pečenou letní zeleninu
Zdroj: David Turecký / Květinová kuchařka
Lákavé recepty na plněnou a pečenou letní zeleninu
Zdroj:
David Turecký / Květinová kuchařka
Jedno z jídel oblíbených napříč Středomořím je plněná a zapečená zelenina. Na léto je to značka ideál, lehký pokrm, který nepotřebuje ani přílohu, maximálně stačí kousek čerstvého pečiva.
K této úpravě jsou vhodné například lilky, cukety, papriky, rajčata nebo žampiony. Náplň může být nejen masová, výborný je třeba ochucený kuskus nebo bulgur, hodně se používá také sýr.
Jako předkrm se připravují i syrová rajčata plněná těstovinovým salátem nebo čerstvým sýrem. A nemůžeme zapomenout ani na českou klasiku! Plněné papriky s rajskou omáčkou, které si můžete dát podle libosti s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Pusťte se do přípravy plněné zeleniny podle našich receptů: