návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Super recepty na vaječné frittaty k snídani i k večeři

Slovenská omeleta s bramborem a slaninou
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Slovenská omeleta s bramborem a slaninou
Frittata je báječný vynález! Zapečená vaječná omeleta, do které můžete přidat spoustu dalších ingrediencí, je skvělá nejen jako víkendová snídaně, ale hlavně je to báječná alternativa, pokud chcete vařit večeři a zapomněli jste nakoupit.
17. 07. 2017

Pokud máte v lednici pár vajec, máte vyhráno! Do frittaty pak můžete schovat různé suroviny, které doma najdete. Zbytek pečeného kuřete, kousek slaniny nebo klobásky, kdejakou zeleninu (papriky, jarní cibulky, cuketu, špenát, hrášek z mrazáku, chřest...), chuťovky jako jsou sušená rajčata nebo kapary, uvařené brambory, rýži nebo těstoviny, jakýkoli sýr..., zkrátka je to ideální základ pro večeři ve stylu "co dům dal".

Základní postup spočívá v tom, že na pánvi, která je vhodná i do trouby, orestujete všechny suroviny, poté je zalijete rozšlehanými vejci, krátce společně orestujete a ještě polotekuté vložíte do trouby zapéct dozlatova. Poté nechte frittatu krátce odstát, aby se zpevnila a krájejte na klínky jako dort :)

Připravte si doma výtečnou frittatu podle našich receptů:

Reklama