reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bramborová omeleta na pivě s klobáskou
Autor: akademiekvality.cz Bramborová omeleta na pivě s klobáskou

Bramborová omeleta na pivě s klobáskou

Hodnoceno: 8x
Brambory, jednu z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších tuzemských surovin, opěvovala i Magdalena Dobromila Rettigová. A my je opěvujeme také! Aby ne, když z nich lze během chvíle vykouzlit jednoduché a opravdu chutné pokrmy.
do 1 hodiny
4–5 porce

Tentokrát jsme se pustili do bramborové omelety na pivě s klobáskou, se kterou brambory chutnají také skvěle. Věděli jste, že klobásy u nás mají dlouhou tradici? V českých zemích je vyráběli uzenáři, kteří byli od 13. století ve stejném cechu s řezníky. Na venkově se připravovaly také podomácku a řada lidí je doma vyrábí i dnes. 

reklama

Postup

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a vložte do pekáčku. Osolte je, opepřete a zalijte je pivem. Nechte je péct při 200 °C, dokud nezměknou. 
  2. Cibuli a klobásy nakrájejte na kolečka a s prolisovaným česnekem orestujte na oleji. 
  3. Všechny suroviny poté smíchejte v míse s vejci, osolte je a opepřete a přeneste do pánve s nepřilnavým povrchem.
  4. Pečte na mírném plameni dozlatova, pak vše zasypte petrželkou. 

PRIMA TIP: Omeletu jsme „zalili“ jedním z letošních vítězů v soutěži Regionální potravina 
v kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje. Kujebák Malvaz 13% od Marka Mandíka z Měšťanského pivovaru ve Vysokém Mýtě. KUJEBÁK je speciální třináctistupňové nefiltrované a nepasterované tmavé pivo bavorského typu. Vyzkoušet můžete i Medový ležák Kynšperský zajíc 12%, který zaujal v téže soutěži i kategorii v Karlovarském kraji. Další možností je Pacholek – polotmavý ležák 12 z Vesnického pivovaru OHRADA s.r.o. 

Bramborová omeleta na pivě s klobáskou
Autor: akademiekvality.cz Bramborová omeleta na pivě s klobáskou
Bramborová omeleta na pivě s klobáskou
Autor: akademiekvality.cz Bramborová omeleta na pivě s klobáskou

reklama

Související témata: omeleta , klobása , brambory , Malá jídla