Ivana Stenzlová

Vaječná omeleta s třešňovými rajčátky, petrželkou a žitnými krutony

Moje hodnocení
1x

Všichni milovníci vajec budou po této snídani velmi spokojení a sytí. Tento druh omelety s rajčaty, petrželkou a chlebovými krutonky chutná opravdu dokonale, a pokud chcete, můžete ji servírovat i jako skvělou a rychlou večeří. Počet vajec v jedné omeletě záleží jen a jen na vás a vašem hladu. V tomto receptu počítáme dvě vejce na jednu osobu.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • vejce (bio nebo domácí vejce) 4 ks
  • sůl (nerafinovaná sůl)
  • kurkuma 1 špetka
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • celozrnný bio žitný kváskový chleba 2 krajíce
  • přepuštěné máslo 2 lžíce
  • rajčata (cherry rajčátka) 1 hrst
  • hladkolistá petržel, nasekaná 4 lžíce
  • čerstvě namletý barevný pepř

Postup přípravy

  1. PŘÍPRAVA JEDNÉ OMELETY: Dvě celá vejce vidličkou rozkvedlejte se solí, kurkumou a muškátovým oříškem.
  2. Krajíc chleba rozkrájejte na kostky. Kostky chleba krátce restujte na přepuštěném másle.
  3. V okamžiku, kdy je chléb křupavý, přidejte do pánve půlky rajčátek, naříznutou stranou dolů. Přidejte trochu přepuštěného másla a zalijte rozkvedlanými vejci. Snižte teplotu a nechte chvíli na mírném ohni propékat. Je vhodné omeletu nechat propéct tak, abyste ji nemuseli obracet.
  4. Krátce před zatažením omelety hojně posypejte nasekanou petrželkou. Opepřete barevným pepřem a servírujte.

PRIMA TIP: Omeleta je výtečná i bez chlebových krutonů. Celozrnný bio žitný kváskový chléb můžete jen přikusovat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ivana Stenzlová

Smart Press Ivana Stenzlová

Autorka – mikrobioložka a odbornice na výživu – podává vysvětlení funkčního metabolismu a návod, jak dosáhnout hormonální rovnováhy (jak jíst pro zdravou hormonální odezvu), která je základem trvalé štíhlosti a opravdového zdraví. Propojuje tradiční čínskou medicínu s poznatky moderní západní dietologie a biologie. Přináší zároveň nový způsob vaření, který je postavený na přípravě pokrmů s harmonizačním účinkem. Přes 60 originálních tzv. pětielementových receptů pokrývá všechna roční  období, od snídaně po večeře, od polévek po dezerty. Nechybí ani základní recepty na domácí kváskový chléb, rostlinná mléka či zdravé domácí fermentované nápoje (kefíry) a postupy pro fermentaci obilnin a luštěnin.

Vydává nakladatelství Smart Press.


Přečtěte si také

Recepty