reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Vaječná omeleta s třešňovými rajčátky, petrželkou a žitnými krutony
Autor: Petra Novotná / Dej tělu šanci Vaječná omeleta s třešňovými rajčátky, petrželkou a žitnými krutony

Vaječná omeleta s třešňovými rajčátky, petrželkou a žitnými krutony

Hodnoceno: 0x
Všichni milovníci vajec budou po této snídani velmi spokojení a sytí. Tento druh omelety s rajčaty, petrželkou a chlebovými krutonky chutná opravdu dokonale, a pokud chcete, můžete ji servírovat i jako skvělou a rychlou večeří. Počet vajec v jedné omeletě záleží jen a jen na vás a vašem hladu. V tomto receptu počítáme dvě vejce na jednu osobu.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. PŘÍPRAVA JEDNÉ OMELETY: Dvě celá vejce vidličkou rozkvedlejte se solí, kurkumou a muškátovým oříškem.
  2. Krajíc chleba rozkrájejte na kostky. Kostky chleba krátce restujte na přepuštěném másle.
  3. V okamžiku, kdy je chléb křupavý, přidejte do pánve půlky rajčátek, naříznutou stranou dolů. Přidejte trochu přepuštěného másla a zalijte rozkvedlanými vejci. Snižte teplotu a nechte chvíli na mírném ohni propékat. Je vhodné omeletu nechat propéct tak, abyste ji nemuseli obracet.
  4. Krátce před zatažením omelety hojně posypejte nasekanou petrželkou. Opepřete barevným pepřem a servírujte.

PRIMA TIP: Omeleta je výtečná i bez chlebových krutonů. Celozrnný bio žitný kváskový chléb můžete jen přikusovat.

Vaječná omeleta s třešňovými rajčátky, petrželkou a žitnými krutony
Autor: Petra Novotná / Dej tělu šanci Vaječná omeleta s třešňovými rajčátky, petrželkou a žitnými krutony

reklama

Dej tělu šanci
Ivana Stenzlová

Autorka – mikrobioložka a odbornice na výživu – podává vysvětlení funkčního metabolismu a návod, jak dosáhnout hormonální rovnováhy (jak jíst pro zdravou hormonální odezvu), která je základem trvalé štíhlosti a opravdového zdraví. Propojuje tradiční čínskou medicínu s poznatky moderní západní dietologie a biologie. Přináší zároveň nový způsob vaření, který je postavený na přípravě pokrmů s harmonizačním účinkem. Přes 60 originálních tzv. pětielementových receptů pokrývá všechna roční  období, od snídaně po večeře, od polévek po dezerty. Nechybí ani základní recepty na domácí kváskový chléb, rostlinná mléka či zdravé domácí fermentované nápoje (kefíry) a postupy pro fermentaci obilnin a luštěnin.

Vydává nakladatelství Smart Press.

Související témata: Malá jídla