Suroviny
Postup přípravy
- PŘÍPRAVA JEDNÉ OMELETY: Dvě celá vejce vidličkou rozkvedlejte se solí, kurkumou a muškátovým oříškem.
- Krajíc chleba rozkrájejte na kostky. Kostky chleba krátce restujte na přepuštěném másle.
- V okamžiku, kdy je chléb křupavý, přidejte do pánve půlky rajčátek, naříznutou stranou dolů. Přidejte trochu přepuštěného másla a zalijte rozkvedlanými vejci. Snižte teplotu a nechte chvíli na mírném ohni propékat. Je vhodné omeletu nechat propéct tak, abyste ji nemuseli obracet.
- Krátce před zatažením omelety hojně posypejte nasekanou petrželkou. Opepřete barevným pepřem a servírujte.
PRIMA TIP: Omeleta je výtečná i bez chlebových krutonů. Celozrnný bio žitný kváskový chléb můžete jen přikusovat.
Vaječná omeleta s třešňovými rajčátky, petrželkou a žitnými krutony Zdroj: Petra Novotná / Dej tělu šanci
Vaječná omeleta s třešňovými rajčátky, petrželkou a žitnými krutony Zdroj: Petra Novotná / Dej tělu šanci