Jarní bylinková omeleta z vajec a brambor podle Huga Hromase

Moje hodnocení
12x

Jednoduché jídlo inspirované španělskou tortillou připravíte pouze z brambor a vajec, jarní šmrnc dodají čerstvé jarní bylinky, které mají sílu. Kromě tradičních mladých kopřiv zkuste na zahradě nasbírat i mladé lístky bršlice kozí nohy. Urputný plevel je překvapivě chutný a plný vitaminů a minerálů.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V pánvi s horkým sádlem opečte na plátky nakrájené a osolené brambory, dokud zcela nezměknou.
  2. Než změknou, tak nasekejte veškeré byliny nahrubo nožem a promíchejte s vyklepnutými vejci a solí.
  3. Z dokonale měkkých brambor slijte horké sádlo a brambory smíchejte v misce s rozmíchanými vejci a bylinami. Jakmile vejce kolem horkých brambor nepatrně ztuhnou, nalijte celou směs zpět do horké pánve.
  4. Pečte z jedné strany přibližně 3 minuty, až začne omeleta na okrajích tuhnout. Obsah pánve opatrně překlopte na připravený talíř a neupečenou stranou nechte sklouznout zpět do pánve a omeletu dopečte.
  5. Hotovou omeletu vyklopte na prkénko a nakrájejte na porce – omeleta by uprostřed měla být lehce mazlavá a krémová.

Kupujte BIO. Pro budoucnost!

Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa.

Bioprodukty jsou vždy viditelně označené logy, která smí používat pouze ti producenti, již dodržují přesné legislativní zásady ekologické produkce. Systém prověřování je nastaven tak, že minimálně jedenkrát za rok projde celý řetězec od prvovýroby až po distribuci kompletní speciální kontrolou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hugo Hromas


Přečtěte si také

Recepty