Zapečené brambory s houbami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zapečené brambory s houbami Foto:
Zapečené brambory s houbami
Foto: isifa.com

Zapečené brambory se směsí hub můžete podávat jako samostatné jídlo, které potěší nejen vegetariány, ale s úspěchem ho lze použít jako výbornou přílohu k masu.

Suroviny
hřiby, hnědé a bílé žampióny a suchohřiby – od každého 50 g
šalotka 2 ks
trochu čerstvého estragonu
brambory 500 g
čerstvě namletý pepř 1 špetka
vývar 50 ml
nastrouhané lískové oříšky 1 lžíce
nasekané vlašské ořechy 1 lžíce
nasekaná sušená rajčata 1 lžíce
sýr (např. madeland) 50 g
Postup
1

Houby důkladně očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Na jemno nasekejte šalotky a estragon. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

2

Houby, bramborové plátky, nasekané šalotky a estragon vložte do mělké zapékací mísy, ochuťte pepřem a přelijte smíchanou smetanou s vývarem. Ořechy a sušená rajčata rovnoměrně rozmístěte na povrch. Nastrouhaný sýr nasypte po celé ploše povrchu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.

Videa

reklama

reklama