Suroviny
- cibule 3 ks
- hovězí kližka 750 g
- sádlo 1 lžíce
- mletá sladká paprika 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- česnek 3 stroužky
- drcený kmín 1/2 lžičky
- rajský protlak 3 lžíce
- hovězí vývar 500 ml
- světlé pivo 150 ml
- chleba (na zahuštění) 1–2 krajíce
- majoránka
- křen (k podávání)
- červená cibule (k podávání)
- knedlík (nebo čerstvý chléb k podávání)

Postup přípravy
- Na sádle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dohněda, přidejte maso nakrájené na kostky a opečte ho.
- Vmíchejte papriku, česnek, kmín, protlak a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, ztlumte teplotu a přiklopte. Vařte 60–90 minut, maso podlévejte pivem.
- Guláš zahustěte rozdrobeným chlebem, dochuťte majoránkou a servírujte s chlebem či knedlíky. Ozdobte plátky cibule a nastrouhaným křenem.
PRIMA TIP: V české kuchyni je typické podávání omáček s knedlíky, což je kombinace, která se stala jedním z nejvýraznějších rysů české gastronomie. Knedlíky slouží nejen jako příloha, ale také jako prostředek, kterým se omáčka „vytírá“ z talíře, což je považováno za tradiční a téměř nepostradatelnou součást českého stolování.
- Pokud hledáte rychlý a pohodlný způsob, jak si dopřát chutné knedlíky bez zbytečné námahy, vhodnou alternativou může být Knedlík houskový Karlova koruna. Doporučená prodejní cena 28,90 Kč. K zakoupení v PENNY prodejnách po celé ČR.
Vyzkoušejte také klasický hovězí guláš podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Hovězí guláš – tradiční recept na oblíbenou českou klasiku
Inspirujte se i dalšími recepty na pivu