Višňové tiramisu

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Višňové tiramisu Foto:
Višňové tiramisu
Foto: domácí kuchařka

Klasické tiramisu jistě znáte. Zkuste ale přidat višně, tento dezert skvěle doplní!

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
sklenice višní v rumu 400 ml
cukrářské piškoty 250 g
šálek silné kávy 150 ml
kysaná smetana 200 g
kakao holandského typu
Postup
1

Připravte si hezkou porcelánovou nebo skleněnou nádobu nejlépe s obdélníkovým dnem a dostatečnou výškou.

2

Slijte višně a nechte je okapat v cedníku. Pokud nejsou vypeckované, vypeckujte je. Rum uschovejte ve sklenici.

3

V míse rozmíchejte kysanou smetanu s cukrem a lehce metličkou vmíchejte mascarpone. Nakonec přidejte ušlehanou smetanu.

4

Do ploché misky dejte kávu a rum z višní dle chuti. Postupně jeden po druhém smočte z obou stran v kávě s rumem piškoty a pokládejte je vedle sebe na dno připravené nádoby, tak abyste vyložili její dno zhruba polovinou piškotů. Zbylé budou na druhé patro.

5

Na vrstvu piškotů v nádobě natřete polovinu krému, tak aby krém byl rovnoměrně rozetřený. Neroztírejte krém až k okrajům misky, nechávejte boky tiramisu „neomítnuté“.

6

Vrstvu krému posázejte višněmi – musí být dobře okapané. Pak pokračujte zbytkem piškotů, které opět namočíte v kávě s rumem a ně v další vrstvě rozetřete zbylý krém.

7

Tiramisu dejte na noc do chladničky, aby mohlo dobře ztuhnout a chutě se proležely. Před podáváním poprašte přes sítko kakaem a nechte ho ještě chvíli zvlhnout.

Višňové tiramisu Foto:

Karolína Kamberská Foto:

Karolína Kamberská                                                                            Foto: Karolína, domácí kuchařka

Videa

reklama

reklama