Rýžovo-zeleninové placky s hořčičnou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rýžovo-zeleninové placky s hořčičnou omáčkou Foto:
Rýžovo-zeleninové placky s hořčičnou omáčkou
Foto: isifa.com

Pokud chcete připravit netradiční přílohu nebo drobné chuťovky, vyzkoušejte rýžovo-zeleninové placky a doplňte je lahodnou hořčičnou omáčkou.

Suroviny
dlouhozrnná rýže 200 g
sůl
jarní cibulka 1 svazek
mrkev 200 g
cuketa 200 g
vejce 3 ks
mouka 70 g
středně stará gouda, nastrouhaná 150 g
středně ostrá hořčice 2 lžice
mletá červená paprika 1 lžička
máslo 2 lžíce
Na hořčičnou omáčku:
bílé víno 6 lžic
smetana 100 g
kysaná smetana 150 g
středně ostrá hořčice 1 lžíce
sůl
Postup
1

Rýži vařte asi 20 minut v ½ l osolené vody, přeceďte ji přes síto a nechte okapat.

2

Jarní cibulku omyjte, očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Mrkev a cuketu omyjte, oškrabejte, resp. oloupejte a najemno nastrouhejte. Zeleninu smíchejte s rýží, vejci, moukou, sýrem a hořčicí. Dobře promíchejte a ochuťte solí a paprikou.

3

Na velké pánvi rozpalte máslo. Rýžovo-zeleninovou hmotu lžící dávejte na pánev, vytvořte z ní malé placky a na střední teplotě pečte pár minut po obou stranách do zlatohněda.

4

Omáčka: ve velkém hrnci uveďte do varu víno. Vmíchejte smetanu a zakysanou smetanu a nechte chvilku povařit. Vmíchejte hořčici a dochuťte solí a pepřem.

Videa

reklama

reklama