Polévka z kysaného zelí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Polévka z kysaného zelí Foto:
Polévka z kysaného zelí
Foto: Vlado Kníž

Poctivá hustá zelňačka je do těchto dnů naprosto ideální. Zahřeje, zasytí a kysané zelí je navíc největší zdroj vitamínu C, který většina z nás na podzim a v zimě potřebujeme doplňovat.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
brambory 2 ks
uzený bok
drůbeží vývar
cibule 1/2 ks
kmín
mletá červená paprika
sůl
Postup
1

V hrnci nechte rozehřát máslo a orestujte na něm cibuli nakrájenou nahrubo. Po chvíli přidejte kmín, červenou papriku a zaprašte moukou. Orestujte, zalijte vývarem a promíchejte. Osolte a opepřete. Z kysaného zelí vylijte šťávu, zelí pokrájejte a přidejte do polévky. Stáhněte var a nechte asi 30 minut povařit.

2

Mezitím v dalším kastrůlku uvařte v osolené vodě brambory. Ty pak přidejte k polévce spolu s nakrájeným uzeným bokem. Ještě chvíli povařte, přidejte smetanu, dosolte a podávejte.

Polévka z kysaného zelí Foto:

Polévka z kysaného zelí, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama