Pavlova s jahodami a kiwi

Doba přípravy:
Počet porcí: 10
Pavlova s jahodami a kiwi Foto:
Pavlova s jahodami a kiwi
Foto: isifa.com

Světoznámý dezert Pavlova byl vytvořen speciálně pro balerínu Annu Pavlovu a podával se s kiwi. Sněhovou pusinku ale můžete doplnit i jiným ovocem, např. jahodami.

Suroviny
bílky 4 ks
kukuřičný škrob 2 zarovnané lžičky
bílý vinný ocet 2 lžičky
Při podávání:
šlehačka 40% 400 ml
práškový cukr 2 lžíce
jahody, odstopkované a přepůlené asi 400 g
kiwi, oloupaná, rozčtvrcená a nakrájená na plátky 2 ks
marakuja (mučenka) 2 ks
Postup
1

Rozehřejte troubu na 180 °C, u plynové na stupeň 4. Pomocí ručního mixéru vyšlehejte bílky do pevné pěny. Vešlehejte asi polovinu cukru, dokud nebude sníh tvořit lesklé špičky, potom přidejte polovinu zbytku cukru a potom úplný zbytek. Smíchejte kukuřičný škrob s vinným octem a vešlehejte do směsi.

2

Naneste lžící pusinkovou směs do středu pečicího papíru a přidávejte další lžíce hmoty kolem dokola.

3

Pekáč dejte do trouby a hned stáhněte teplotu na 100 °C a pečte 1 hodinu. Vypněte troubu a pusinku nechte vystydnout v troubě.

4

Při podávání: Vyšlehejte šlehačku s práškovým cukrem do konsistence s poloměkkými vrcholky. Pěnu naneste na pusinku a poházejte jahodami a kiwi a lžící dužinou z marakuji.

5

Prima tip: Připravte si pusinky o den dříve, než je potřebujete, a nechte je přes noc ve vypnuté troubě.

Pavlova s jahodami a kiwi Foto: isifa.com

Pavlova s jahodami a kiwi. Foto: isifa.com

Pavlova na mnoho způsobů: 

Recept

Pavlova s jahodami Foto: isifa.com

Pavlova s jahodami a mučenkou

Vyzkoušejte báječný dezert, který je nejen působivý na pohled, ale i skvěle chutná. Sněhová pusinka se rozplývá na jazyku a sytá chuť ovoce přivolává léto...

 

Videa

reklama

reklama