Panenka se slaninou a hořčičnou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice  Foto:
Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice
Foto: Marek Dienstl

Zdeněk Pohlreich připravil ve své kulinární show Rozpal to, šéfe! tyto neodolatelné špízy z vepřové panenky. Jemnému masu dodá šťavnatost i chuť anglická slanina a nevšední říz zařídí fantastická omáčka z anglické hořčice.

Při přípravě postupujte podle video receptu:

Suroviny
vepřová panenka 2 ks
plátky slaniny 12 ks
červená paprika 1 ks
červená cibule 2 ks
sůl
čerstvě namletý pepř
Hořčičná omáčka:
bílý vinný ocet
rostlinný olej
anglická hořčice
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Panenky nakrájíme na medailonky, každý o váze cca 50 g. Kousky masa zabalíme do slaniny, osolíme a opepříme a spolu s kousky červené papriky a červené cibule napícháme na špejle. Špízy dáme na rozpálený gril, který potřeme kouskem špeku a necháme grilovat.

2

Mezitím připravíme omáčku – dva žloutky prošleháme s kapkou bílého vinného octa, osolíme a opepříme, pomalu přiléváme rostlinný olej a šleháme až do krémovité konzistence. Na závěr přidáme kapku olivového oleje, prošleháme. Do této domácí majonézy přidáme kapku worcesteru, lžičku anglické hořčice a lžíci zakysané smetany.

3

Ogrilované špízy servírujeme s omáčkou z anglické hořčice.

Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice 2

Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice 3

Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice 4

Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice 5

Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice  Foto: Marek Dienstl

Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice. Foto: Marek Dienstl

 

 

 

 

 

Videa

reklama

reklama