Marinované kuře se sezamem a zázvorem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–3
Marinované kuře se sezamem a zázvorem  Foto:
Marinované kuře se sezamem a zázvorem
Foto: profimedia.cz

Voňavá a chuťově výrazná marináda díky obsahu medu při pečení krásně zkaramelizuje.

Suroviny
rozdrcený česnek 2 lžičky
najemno nastrouhaný zázvor 2 lžičky
koření pěti vůní 2 lžičky
tekutý med 2 lžíce
sezamový olej 2 lžíce
kuřecí prsní řízky s kůží (lze i stehenní) 500 g
světlá sezamová semínka 1 lžíce
Postup
1

Ve velké míse smíchejte česnek, zázvor, koření pěti vůní, med, sójovku a sezamový olej. Do směsi přidejte kuřecí maso nakrájené na větší nudličky a dobře je s marinádou promíchejte. Přikryjte a dejte na 4 hodiny odležet do lednice, každou hodinu maso znovu promíchejte.

2

Předehřejte troubu na 170 ˚C. Kousky kuřete rozložte na kovovu mřížku a dejte péct do trouby na 10 minut. Pod mřížku nezapomeňte dát plech, kam bude odkapávat šťáva.

3

Maso potřete zbývající marinádou a posypte sezamovými semínky. Dejte zpátky do trouby a pečte dalších 3–5 minut, až bude maso propečené. Podávejte nejlépe s jasmínovou rýží.

4

Prima tip: Pro pikantnější chuť můžete do marinády vymačkat šťávu z půlky pomeranče.

Marinované kuře se sezamem a zázvorem  Foto:

Marinované kuře se sezamem a zázvorem, foto: Profimedia.cz

Tento a další výborné recepty se zázvorem najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 18. listopadu: 

 

Článek

Vánoční hostina s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si sváteční hostinu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Je to přesně rok, kdy jsme pro vás připravovali první číslo časopisu Prima Fresh a doufali, že vás osloví a najdete v něm inspiraci pro každodenní vaření i slavnostní...

Videa

reklama

reklama