Losos s křupavou krustou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Losos s křupavou krustou Foto:
Losos s křupavou krustou
Foto: isifa.com

Tohle jídlo funguje opravdu skvěle, když místo petržele vmícháte do strouhanky lžíci pesta.

Suroviny
filet z lososa 4 ks
Na krustu:
čerstvá strouhanka z bílého pečiva 30 g
čerstvá petrželka, nasekaná 2–3 lžíce
olivový olej 2 lžíce
Postup
1

Rozehřejte troubu na 190 °C, u plynové na stupeň 5. Na pečicí papír položte filety z lososa.

2

Smíchejte dohromady všechny ingredience na krustu, dochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem a vetřete na vršek lososa.

3

Pečte lososa 15–20 minut, nebo dokud nemá krusta nazlátlou barvu. Hned podávejte s novými bramborami a zelenými hrachovými lusky.

Další lososové recepty:

Recept

Marinovaný pikantní losos Foto: isifa.com

Marinovaný pikantní losos

Losos už v českých kuchyních zdomácněl a je na čase dát mu nový pikantní švih. V tomto receptu se snoubí šťavnaté rybí maso s výraznou chutí limetek, koriandru a chilli. ...

Recept

Losos, kroupy s řepou a salátek s fenyklem  Foto: Kitchenette.cz

Losos, kroupy s červenou řepou a fenyklovo-jablečný salát

Neobvyklá kombinace chutí, vůní a barev rozehraje na talíři úžasnou symfonii. Losos má sám o sobě výraznou chuť, doplňte ho neobvyklou přílohou z nasládlé pečené řepy s ...

Recept

Losos v omáčce pesto s rajčaty Foto: Knorr

Losos v omáčce pesto s rajčaty

Losos chutná sám o sobě skvěle, ale proč si nedopřát změnu? K rybímu masu skvěle pasuje bylinková "pesto" omáčka i sladkost cherry rajčátek a hrášku. Lehká jarní kombinace ...

Videa

reklama

reklama