Suroviny
- losos (filety) 1 kg
- červené chilli papričky 1 ks
- česnek 2 stroužky
- koriandr (+ lístky na ozdobu) 1/2 svazku
- limetková šťáva (ze 2 limetek)
- citronový olej 2 lžíce
- slunečnicový olej 3 lžíce
- sůl 1 špetka
- bílý pepř (čerstvě mletý) 1 špetka
Postup přípravy
- Rybí filety omyjte, osušte a nakrájejte na asi 3 cm kostky. Chilli papričku rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a omyjte. Oloupejte česnek, koriandr omyjte a do sucha vyklepte a odtrhejte stonky.
- Chilli, česnek, koriandr na jemno nakrájejte a promíchejte s oběma oleji, solí a pepřem. Marinádou rybu přelijte a 1 hodinu nechte v lednici zatáhnout.
- Na velké pánvi rybí kostky asi 5 minut opečte, pak ochuťte solí a pepřem, porce dejte na talíře, ozdobte zbylými koriandrovými lístky a podávejte.