Kuře na medu a hořčici

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Kuře na medu a hořčici  Foto:
Kuře na medu a hořčici
Foto: Johana Pošová

Kombinace výrazné hořčice a sladkého medu je zkrátka dokonalá. Pokud seženete, můžete použít už hotovou medovou hořčici.

Suroviny
dijonská hořčice 3 lžíce
med 3 lžíce
olivový olej 1 lžíce
kuřecí stehnní řízky (bez kůže a kostí) 1–1,5 kg
čerstvý rozmarýn
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Troubu předehřejte na 170 °C. V misce promíchejte hořčici s medem a olivovým olejem. Směs lehce a podle chuti osolte a opepřete.

2

Kousky masa také lehce osolte a rozložte je do zapékací formy. Přelijte je hořčicovo-medovou směsí a do mezer mezi nimi vsuňte snítky rozmarýnu.

3

Pečte asi 45 minut, dokud nebude kuře propečené. V případě potřeby můžete maso lehce podlít trochou vody. Před podáváním poprašte kousky masa čerstvě namletým černým pepřem.

Prima tip: Tuto marinádu můžete použít i na celé kuře nebo stehna s kůží, zkaramelizovaný med na ní vytvoří výbornou kůrčičku. Společně s masem můžete také péct zeleninu, idální je kořenová – mrkev, celer, pastinák, ale také bulvový fenykl nebo puky čekanky nakrájené na čtvrtky. V tom případě do pekáčku nalejte  trochu vody nebo bílého vína hned na začátku pečení.

Kuře na medu a hořčici  Foto:

Kuře na medu a hořčici, foto Johana Pošová

Další originální recepty na přípravu kuřecího masa najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Článek

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jaro se nezadržitelně blíží a všichni milovníci jídla nedočkavě vyhlížejí úrodu čerstvých dobrot. Nejinak je tomu u nás v redakci, proto jsme pro vás připravili nové číslo...

Kuře koláž Foto:

Videa

reklama

reklama