Krůtí prsa na parmazánu a smetaně

Doba přípravy:
Krůtí prsa na parmazánu a smetaně Foto:
Krůtí prsa na parmazánu a smetaně
Foto: Pradobroty.cz

Prsa jsou dobrá, hlavně rychle restovaná, maso zůstane šťavnaté a omáčka z parmazánu a smetany ho skvěle doplňuje. A nezapomeňte na kapary, ty omáčce dodají tu správnou tečku.

Suroviny
krůtí prsa 300 g
hladká mouka 2 lžíce
strouhaný parmazán (část, která se míchá s moukou na obalení řízků) 1 hrst
sůl a pepř
olivový olej 2 lžíce
máslo 2 lžičky
česnek 3 stroužky
drůbeží vývar 150 ml
smetana ke šlehání 100 ml
strouhaný parmazán (později do omáčky) 2 lžíce
kapary 2 lžíce
citronová šťáva 1 lžíce
nasekaná petrželka
Postup
1

Krůtí prsa nakrájejte na 1 cm vysoké plátky, osolte a opepřete. V misce smíchejte hladkou mouku s hrstí parmazánu a maso v této směsi obalte.

2

Do pánve vložte olej a máslo a na středním plameni rozpalte. Do tuku vložte maso a opečte ho z obou stran dozlatova (asi 3 minuty z každé strany). Mezitím si očistěte česnek a nakrájejte na silnější plátky. Když je maso hotové, do pánve přihoďte česnek a asi minutu restujte, než se rozvoní. Pak česnek vyndejte.

3

Do pánve přilijte vývar a přiveďte k varu. Pak přilijte smetanu, přiveďte k varu a přisypejte parmazán. Míchejte do zhoustnutí. Do omáčky vmíchejte kapary a citronovou šťávu, ještě chviličku provařte a pak pánev odstavte.

4

Podávejte s těstovinami ozdobené sekanou petrželkou.

Krůtí prsa na parmazánu a smetaně 2 Foto: Krůtí prsa na parmazánu a smetaně; foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto:

Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Videa

reklama

reklama