Kotlety s česnekovou majonézou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kotlety s česnekovou majonézou Foto:
Kotlety s česnekovou majonézou
Foto: Gurmet

Co nejjednodušší příprava, například ogrilování nebo osmažení, kotletkám prokáže největší službu!

Suroviny
vepřové kotlety 4 ks
trocha olivového oleje
čerstvé bylinky (tymián nebo majoránka) 1 hrst
sůl
Česneková majonéza:
česnek, rozetřený na kašičku 1–2 stroužky
Postup
1

Kotlety potřete olejem, osolte a opepřete a pak je zprudka opečte na troše rozpáleného oleje na pánvi nebo na grilovací pánvi, až chytnou barvu.

2

Posypte je bylinkami a ihned podávejte s česnekovou majonézou, prošlehanou tyčovým mixérem z uvedených surovin. Jako příloha se hodí například křupavý bílý chléb.

Kotlety s česnekovou majonézou Foto: Gurmet

Kotlety s česnekovou majonézou. Foto: Gurmet

 

Gurmet - červenec, srpen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama