Grilovaný pstruh s hráškem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaný pstruh s hráškem  Foto:
Grilovaný pstruh s hráškem
Foto: Marek Bartoš / Lehká kuchyně

Čerstvá ryba připomíná prázdniny u vody. Vraťte se do léta při téhle rychlé večeři.

Další vybrané recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 16. listopadu:

Článek

Sváteční pohoda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Suroviny
filety ze pstruha s kůží (à 60 g) 8 ks
olivový olej 3 lžičky
sůl a čerstvě namletý pepř
sójové klíčky 200 g
voda 80 ml
rajče, oloupané a nakrájené nadrobno 1 ks
hrášek, blanšírovaný 80 g
červený grapefruit, nakrájený nadrobno 1/4 ks
Omáčka:
hrášek, blanšírovaný 200 g
pomerančová šťáva 80 ml
olivový olej 1 lžička
wasabi prášek 1 lžička
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Pstruha zlehka potřete olejem, osolte a opepřete. Položte ho kůží dolů na rozehřátou pánev či gril a opékejte 2–3 minuty z každé strany.

2

Několik výhonků odložte stranou na ozdobu, zbylé vsypte do pánve, zalijte vodou a poduste půl minuty až 1 minutu, až jemně zavadnou. Osolte, opepřete a přesypte do misky.

3

Do volné pánve vlijte zbylý olivový olej a citronovou šťávu, přidejte rajče, hrášek a grep a zahřívejte na středním stupni. Zhruba po 1–2 minutách vraťte klíčky, promíchejte a odstavte.

4

Na omáčku rozmixujte hrášek, bazalku, pomerančovou šťávu, olivový olej a prášek wasabi dohladka. Osolte, opepřete a prohřejte v rendlíku.

5

Hráškovou omáčku nalijte na talíře a rozdělte na ni dušené výhonky a rybí filety.

Grilovaný pstruh s hráškem  Foto: Grilovaný pstruh s hráškem; foto: Marek Bartoš/Lehká kuchyně

Lehká kuchyně Foto:

Lehká kuchyně

Zdeněk Pohlreich

„Celý život jsem na dietě a vlastně nevím, na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit tzv. z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Lehká kuchyně je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád – skvělé chuti a prezentace jídla! Tyto pokrmy mohou chutnat báječně a vypadat lákavě a navíc se po nich nesvalíte na gauč, ale budete se cítit lehce!“

V nové kuchařce najdete 87 receptů. Vydává nakladatelství Sevruga, doporučená cena 399 Kč.

Knihu můžete zakoupit ZDE.

Videa

reklama

reklama

\n