Domácí rebarborový crumble

Doba přípravy:
Domácí rebarborový crumble Foto:
Domácí rebarborový crumble
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Crumble je vlastně takový koláč bez těsta, zapečený s drobenkou a většinou se podává v zapékacích mističkách, protože na dezertním talířku by moc hezky nevypadal. Na chuti mu to ale rozhodně neubírá, ba naopak. Však řada z nás miluje na koláčích právě tu křupavou drobenku! ;)

Článek

Nejlepší recepty z rebarbory Foto:

7 skvělých receptů z rebarbory

Rebarbora nebo-li reveň je vytrvalá bylina se zelenými až červenými řapíky, které jsou po zimě vítaným zdrojem vitaminů a především svěží chutě.

Suroviny
řapíky rebarbory 1 svazek (cca 10 ks)
badyán 1 ks
kousek svitku skořice
třtinový cukr 2–3 lžíce
griotka nebo portské víno 2 lžíce
Drobenka:
máslo 100 g
hrubá nebo polohrubá mouka 100 g
Postup
1

Rebarboru omyjte a nakrájejte na kousky cca 2 cm dlouhé. Rebarboru není nutné loupat, jak to mnozí dělají. Tenká slupka při tepelné úpravě krásně změkne.

2

Rebarboru s kořením přendejte do kastrůlku, posypte cukrem a zalijte griotkou nebo portským. Na mírném ohni provařte cca 2–3 minuty, ne víc, aby moc nezměkla a nebyla z ní kaše.

3

Odstavte a nechte zchladnout, můžete nechat přes noc, aby krásně nasákla vůněmi. Pak rebarboru bez koření dejte do zapékací misky nebo menších mističek a posypte drobenkou, kterou jste připravili smícháním a promnutím výše uvedených surovin.

4

Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte do zezlátnutí drobenky. Šťáva z rebarbory by měla probublávat a zhoustnout. Vyjměte z trouby, nechte trochu vychladnout, abyste crumble mohli jíst a podávejte se zakysanou smetanou.

Domácí rebarborový crumble 2 Foto: Domácí rebarborový crumble; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

Videa

reklama

reklama