Čokoládový fondant s lesním ovocem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čokoládový fondant s lesním ovocem Foto:
Čokoládový fondant s lesním ovocem
Foto: Michal Šajmir

Bábovičky s tekutým srdcem potěší každého milovníka čokolády. Perfektní chuť a efektní servírování doladí horké ovoce. Největším mlsalům můžete přidat ještě kopeček dobré zmrzliny.

Suroviny
kvalitní hořká čokoláda, nalámaná na malé kousky 200 g
hladká mouka 2 lžíce
vejce 4 ks
máslo 100 g
Postup
1

Čokoládu a máslo pomalu rozpusťte ve vodní lázni. Následně přidejte ostatní ingredience a důkladně rozmíchejte.

2

Kuchyňské kroužky (výška cca 6 cm) po boku vyložte pečicím papírem a dejte na plech vyložený celým archem pečicího papíru. Naplňte ze 3/4 připravenou směsí.

3

Pečte v troubě předehřáté na 190 °C 8–12 minut, záleží na tom, jak chcete mít tekutý vnitřek.

4

Podávejte horké s rozvařenými lesními plody.

Čokoládový fondant s lesním ovocem Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Videa

reklama

reklama