Cheesecake Letní pohlazení

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 dort
Cheesecake Letní pohlazení  Foto:
Cheesecake Letní pohlazení
Foto: archiv Cathedral Café

Neodolatelný ovocný dezert svou vůní a chutí spolehlivě navodí letní idylu. Křupavý kakaový korpus s tvarohovou náplní s příchutí ostružin a lehkým krémem navrch – tohle bude hvězda každé garden párty.

Článek

18 variací na téma cheesecake Foto:

18 variací na téma cheesecake

Cheesecake v našich končinách zdomácněl a patří mezi nejoblíbenější dorty. Není divu, příprava je jednoduchá, recepty se dají obměňovat podle sezony a pohrát se dá i s...
Suroviny
Korpus:
žloutky 2 ks
cukr krupice 1 lžíce
rostlinný tuk na pečení 150 g
kakao 30 g
Náplň:
čerstvý tvaroh 700 g
vejce 2 ks
citronový cukr s citronovou kůrou 20 g
čerstvá šťáva z ostružin 50 ml
Krém:
cukr moučka 3 lžíce
želatina 2 plátky
mléko 50 ml
čerstvé ovoce podle chuti (ostružiny, maliny, třešně...)
Postup
1

Nejprve si připravte těsto na korpus. Do misky dejte žloutky, cukr, tuk na pečení, vše pořádně rozmixujte. Přidejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Zadělejte těsto.

2

Dortovou formu s rozevíracím okrajem o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem a rovnoměrně rozdělte těsto na dno a okraje formy (okraje na výšku 2 cm).

3

Čerstvý tvaroh, cukr, vejce, citronový cukr šlehejte 2 minuty, až se vše dobře spojí. Nakonec přidejte šťávu z ostružin a pořádně promíchejte. Tvarohovou náplň dejte rovnoměrně do formy a pečte 45 minut na 170 stupňů v předem předehřáté troubě. Po upečení nechte cheesecake vychladnout.

4

Mezitím připravte lehký krém. Želatinu zalijte mlékem a dejte do mikrovlnné trouby na 30 vteřin rozpustit tak, aby se nevařila. Do zakysané smetany přidejte cukr a šlehejte, dokud nezhoustne. Za stálého šlehání přidejte vychladlou želatinu.

5

Vychlazený dezert vyndejte z formy, potřete krémem a ozdobte ovocem. Před podáváním dejte ztuhnout do lednice.

Cheesecake Letní pohlazení  Foto: Cheesecake Letní pohlazení; foto: archiv Cathedral Café, Týnská 11, Praha 1

Videa

reklama

reklama