Bramboráky z červené řepy

Doba přípravy:
Počet porcí: 6 bramboráků
Bramboráky z červené řepy Foto:
Bramboráky z červené řepy
Foto: Jezte česky

Bramboráky můžete péct i v troubě na pečicím papíru, pokapejte je však troškou oleje, aby neoschly a držely tvar.

Suroviny
červená řepa 1 středně velká
brambory, varný typ C 2 ks
cibule 1/2 ks
vejce 2 ks
mléko 1 lžíce
sůl
sušený fenykl
majoránka
pohanková mouka 1 lžíce
Postup
1

Červenou řepu i brambory oloupejte a nastrouhejte. Přidejte nasekanou cibuli, vejce a mléko.

2

Nakonec vmíchejte sůl, pepř, fenykl, majoránku a zahustěte moukou.

3

V pánvi rozehřejte řepkový olej a osmahněte na něm bramboráky z obou stran dozlatova. Hotové odložte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

Bramboráky z červené řepy Foto: Jezte česky

Bramboráky z červené řepy. Foto: Jezte česky

 

JJezte českyEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Videa

reklama

reklama