Banánový chlebíček

Doba přípravy:
Banánový chlebíček  Foto:
Banánový chlebíček
Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Banana bread nebo-li banánový chlebíček je jeden z nenáročných a rychlých receptů, na kterých se nemůže téměř nic pokazit. Navíc při jeho přípravě spotřebujete přezrálé banány, které se občas podaří doma "vyrobit" asi každému :)

Suroviny
hladká mouka (část může být celozrnná nebo špaldová) 285 g
jedlá soda 1 vrchovatá lžička
sůl 1/2 lžičky
máslo 110 g
cukr krupice (nebo třtinový) 225 g
vejce 2 ks
přezrálé banány 4 ks
vanilkový extrakt 1 lžička
Postup
1

V míse si smíchejte sypké ingredience. Prosijte mouku, přidejte sůl a jedlou sodu. Vidličkou si rozmačkejte 4 přezrálé banány.

2

V robotu nebo druhé míse utřete máslo s cukrem do pěny, postupně zašlehejte i obě vajíčka. Do směsi přilijte mléko a esenci, přidejte banány a ještě chvíli míchejte. Pokud jste se rozhodli recept trochu vylepšit, teď je vhodná chvíle, kdy můžete přidat ořechy, rozinky, sušené ovoce... Do tekuté směsi po lžících vmíchejte sypkou směs, dokud vše nebude hladké.

3

Směs nalijte do formy na chlebíček, která je 22 cm dlouhá, pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi hodinu. Propečení zkontrolujte párátkem či špejlí. Chlebíček nechte zchladnout na mřížce.

Banánový chlebíček  Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Banánový chlebíček  Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Banánový chlebíček. Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

 

Kdo je Foodlover.cz ?

Foodlover

Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

 

Videa

reklama

reklama