Grilujte s italskou vášní – vyzkoušejte 3 neodolatelné recepty

Grilování s italskou vášní  Foto:
Grilování s italskou vášní
Foto: archiv Wine Food Market

Léto je pro grilování jako stvořené a už dávno se jeho arzenál možností a chutí neopírá pouze o vepřové steaky. Žitný chléb, krevety či chobotnice – to jsou hlavní ingredience nových receptů na grilování, s nimiž přichází šéfkuchař pražského Wine Foodu Luca Caravaggi.

Díky těmto delikatesám se můžete přenést na italskou riviéru, aniž byste opustili pohodlí svého domova. Zároveň s nimi poznáte neotřelé kombinace pečiva, zeleniny, bylinek a plodů moře.

Žitná bruschetta s ricottou a čerstvými rajčaty

Začneme jednoduchým bezmasým pokrmem, který se hodí jako výborná lehká večeře.

Grilování s italskou vášní 3 Foto:

Ingredience pro 4 osoby

• žitný chléb

• 80 g – keříčková rajčata

• 40 ml – extra panenský oliv. olej

• sůl a čerstvě namletý pepř

• 20 g – oregano

• 600 g – ricotta

• 200 g – směs listových salátů

Postup

Rajčata zbavte semínek, nakrájejte je na kostičky a ochuťte oreganem, olejem, solí a pepřem. Plátky žitného chleba zakápněte olejem a ogrilujte. Ogrilované plátky potřete ricottou smíchanou s olejem, solí a pepřem a navrch naskládejte nakrájená ochucená rajčata. Podávejte se salátem dochuceným olivovým olejem, citronovou šťávou a solí s pepřem.

Grilování s italskou vášní 2 Foto:

Grilovaná chobotnice s paprikami, citronovým tymiánem a praženými mandlemi

Příprava chobotnice není tak složitá, jak by se mohlo zdát. A na vaše hosty s tímto receptem zaručeně zapůsobíte!

Grilování s italskou vášní 4 Foto:

Ingredience pro 4 osoby

• 1 kg – čerstvá chobotnice

• 500 g – červené papriky

• 120 g – plátky mandlí

• 2 větvičky – citronový tymián

• 40 ml – extra panenský olivový olej

• sůl a čerstvě namletý pepř

Postup

Chobotnici vložte do hrnce s dostatečným množstvím vody, přiveďte k varu a vařte 1 hod. a 20 minut, poté slijte. Papriky zbavte semínek, nakrájejte je na proužky široké 2 cm a vložte je do pánve. Přidejte olej a tymián a opékejte přibližně 10 minut. Mezitím si na trošce oleje opražte dozlatova mandle. Uvařenou chobotnici osolte, opepřete a grilujte 3 minuty z každé strany. Na talíř dejte opečené papriky, na ně položte chobotnici a vše posypte opraženými mandlemi. Nakonec přidejte kapku olivového oleje a větvičku tymiánu.

Grilované krevety a pancetta s rukolou a růžovým grepem

Podlehli jste chuti plodů moře? Vyzkouštejte grilované krevety s osvěžujícím salátkem s grapefruitem.

Grilování s italskou vášní 6 Foto:

Ingredience pro 4 osoby

• 12 ks / 600 g – krevety

• 2 ks / 250 g – růžový grep

• 125 g – rukola

• 12 plátků / 80 g – pancetta

• 25 ml – olej

• sůl a čerstvě namletý pepř

• balzamikový ocet

Postup

Krevety oloupejte, zbavte vnitřností a takto očistěné je zabalte do plátku pancetty. Krátce je ogrilujte (max. 5 min.).

Mezitím si připravte lůžko z rukoly a oloupaného grepu a dochuťte jej solí, pepřem, olejem a balzamikovým octem. Navrh položte ogrilované krevety a podávejte.

Grilování s italskou vášní 5 Foto:

TZ, (klam), foto: archiv Wine Food Market

Videa

reklama

reklama