Těsto
- vejce 4 ks
- třtinový cukr 40 g
- řepkový olej 60 ml + 10 ml na vymazání formy
- mléko (polotučné ) 70 ml
- hladká celozrná špaldová mouka 140 g
- kakao (holandského typu) 1lžička
- sůl 1 špetka
Náplň
Postup přípravy
- Ve větší míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Jakmile zbělá, přilévejte postupně olej a zašlehávejte ho. Bílky ušlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Do žloutkové směsi vmíchejte mléko a mouku s kypřicím práškem. Postupně přimíchejte sníh z bílků.
- Z těsta odeberte 3 lžíce do misky a vmíchejte do ní kakao. Obě těsta nechte stát 10 minut na lince, aby se v medvídcích nevytvořilo při pečení moc bublin. Troubu předehřejte na 170 °C a formu ve tvaru medvídků vymažte olejem.
- Kakaové těsto vlijte do formy do míst, kde mají medvídci ouška a tlapky. Zbylé části vyplňte světlým těstem do tří čtvrtin formy. Pečte v předehřáté troubě 12 minut, až těsto zpevní.
- Upečené medvídky vytáhněte a ihned vyklepněte na mřížku. Nechte zcela vychladnout.
- Mezitím připravte kakaovou náplň. Do mixéru na smoothie nakrájejte oloupaný banán, vydlabejte dužinu z avokáda, přidejte med a kakao a vyšlehejte hladký krém. Přesuňte ho do cukrářského sáčku s úzkou špičkou a naplňte vychladlé medvídky. Ihned podávejte.
PRIMA TIP: Místo kakaového krému můžete do medvídků před pečením vložit po čtverečku čokolády. Ponořte ho do těsta. Pokud nemáte formu na medvídky, použijte jiný tvar nebo formu na muffiny.
Piškotoví medvídci s kakaovou náplní Zdroj: Jíme zdravě a pečeme s láskou