Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Piškotoví medvídci s kakaovou náplní

Moje hodnocení
15x

Nejoblíbenější parťáci na výlet i do školy. Podmínkou úspěchu je pečicí forma ve tvaru medvídků, náplň můžete variovat podle chuti dítek. Základ téhle kakaové tvoří banán, avokádo a kakao, takže je mnohem zdravější, ale v chuti to není poznat. Schválně nechte své děti hádat, co jedí... nebo raději ne?

8 porcí
60 minut

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Ve větší míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Jakmile zbělá, přilévejte postupně olej a zašlehávejte ho. Bílky ušlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Do žloutkové směsi vmíchejte mléko a mouku s kypřicím práškem. Postupně přimíchejte sníh z bílků.
  2. Z těsta odeberte 3 lžíce do misky a vmíchejte do ní kakao. Obě těsta nechte stát 10 minut na lince, aby se v medvídcích nevytvořilo při pečení moc bublin. Troubu předehřejte na 170 °C a formu ve tvaru medvídků vymažte olejem.
  3. Kakaové těsto vlijte do formy do míst, kde mají medvídci ouška a tlapky. Zbylé části vyplňte světlým těstem do tří čtvrtin formy. Pečte v předehřáté troubě 12 minut, až těsto zpevní.
  4. Upečené medvídky vytáhněte a ihned vyklepněte na mřížku. Nechte zcela vychladnout.
  5. Mezitím připravte kakaovou náplň. Do mixéru na smoothie nakrájejte oloupaný banán, vydlabejte dužinu z avokáda, přidejte med a kakao a vyšlehejte hladký krém. Přesuňte ho do cukrářského sáčku s úzkou špičkou a naplňte vychladlé medvídky. Ihned podávejte.

PRIMA TIP: Místo kakaového krému můžete do medvídků před pečením vložit po čtverečku čokolády. Ponořte ho do těsta. Pokud nemáte formu na medvídky, použijte jiný tvar nebo formu na muffiny.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jíme zdravě Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Pečení přináší radost. V nové kuchařce vás čeká přes 90 fantastických receptů a nekonečně mnoho další inspirace, jak péct zdravěji. Novinka z edice Jíme zdravě je určena všem. Ať už hledáte odlehčenou verzi koláče z  dětství, nemůžete lepek, vyhýbáte se cukru nebo jste v pečení úplný začátečník, zaručujeme, že se od nové kuchařky neodtrhnete. I pokud pečete jen jednou za měsíc, najde si čestné místo u vás v kuchyni. Narozdíl od kupovaných sladkostí můžete u domácích poctivých moučníků ovlivnit složení, kvalitu surovin a množství tuků a cukrů. Nebojte se, chutnat budou stále božsky. Chce to jen vyměnit pár surovin, ubrat množství nebo nenápadně propašovat do těsta ovoce či zeleninu. Všechny triky a vychytávky najdete v této knize.

Všechny knihy z edice Jíme zdravě najdete na jimezdrave.cz.


Přečtěte si také

Recepty