McCain / Barbora Říhová – Rebarbora’s kitchen

Zapečený hermelín plněný hruškou a šunkou s hranolky

Moje hodnocení
2x

Zapečený hermelín je výtečná chuťovka, ale můžete ho servírovat s přílohou i jako večeři. Jemnou chuť sýra doplňte výraznější náplní, v tomto případě se krásně snoubí sladká hruška a med se slanou sušenou šunkou. Další strukturu dodají křupavé ořechy a nemůže chybět ani příloha, zvolili jsme hranolky pečené v troubě.

3 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 200 °C.
  2. Hermelín podélně rozkrojte a zlehka potřete obě jeho poloviny medem (medu nedávejte moc, vytékal by a připaloval by se). Na jednu polovinu hermelínu položte tenké plátky hrušky, posypte ořechy, nakonec vše přikryjte ještě dvěma plátky sušené šunky a přiklopte druhou polovinou hermelínu. Opakujte u ostatních sýrů.
  3. Hermelíny zvenku slabě potřete olejem a zabalte jednotlivě do alobalu.
  4. Hranolky vysypte na plech a rozložte je v jedné vrstvě, ať se nepřekrývají.
  5. Spodní rošt v troubě nechte volný pro pekáček s hermelíny, na vyšší příčku dejte plech s hranolky a pečte podle návodu na obalu. Na posledních deset minut vložte do trouby i hermelíny.
  6. Hermelíny můžete též snadno připravit na stolním grilu (případně v sendvičovači), zatímco se budou hranolky péct v troubě.
  7. Hermelíny na talíři ještě pokapejte tekutým medem a podávejte s hranolky ihned po upečení.

Vyzkoušejte také recept na šťavnaté holandské řízky se sýrem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

McCain / Barbora Říhová – Rebarbora’s kitchen


Přečtěte si také

Recepty