Suroviny
- hermelín 3 ks
- hruška 1 ks
- parmská šunka 80 g
- vlašské ořechy (najemno nasekané) 3 lžíce
- med
- hranolky (např. McCain 1.2.3 Fries Crinkle)
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 200 °C.
- Hermelín podélně rozkrojte a zlehka potřete obě jeho poloviny medem (medu nedávejte moc, vytékal by a připaloval by se). Na jednu polovinu hermelínu položte tenké plátky hrušky, posypte ořechy, nakonec vše přikryjte ještě dvěma plátky sušené šunky a přiklopte druhou polovinou hermelínu. Opakujte u ostatních sýrů.
- Hermelíny zvenku slabě potřete olejem a zabalte jednotlivě do alobalu.
- Hranolky vysypte na plech a rozložte je v jedné vrstvě, ať se nepřekrývají.
- Spodní rošt v troubě nechte volný pro pekáček s hermelíny, na vyšší příčku dejte plech s hranolky a pečte podle návodu na obalu. Na posledních deset minut vložte do trouby i hermelíny.
- Hermelíny můžete též snadno připravit na stolním grilu (případně v sendvičovači), zatímco se budou hranolky péct v troubě.
- Hermelíny na talíři ještě pokapejte tekutým medem a podávejte s hranolky ihned po upečení.
Zapečený hermelín plněný hruškou a šunkou s hranolky Zdroj: McCain / Barbora Říhová – Rebarbora’s kitchen
Vyzkoušejte také recept na šťavnaté holandské řízky se sýrem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE