zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pečený hermelín v šunce s listovým salátem
Autor: Marek Bartoš / Super jednoduše Pečený hermelín v šunce s listovým salátem

Pečený hermelín v šunce s listovým salátem

Hodnoceno: 6x
Sýr, který zná a miluje každý, se v kabátku z parmské šunky krásně rozvoní a rozpeče do příjemné krémové konzistence. Skvěle ho doplní křupavé toustíky z pečené housky a mix salátů s francouzským hořčičným dresinkem.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Začněte přípravou dresinku. Hořčici, ocet, sůl, pepř a med nebo javorový sirup promíchejte v misce. Jakmile se suroviny spojí, postupně zašlehejte po lžících olivový olej tak, aby vznikla hladká emulze. 
  2. Housku pokrájejte na tenké 2mm plátky a opečte je v troubě pod grilem dozlatova. Pokud nemáte funkci gril, rozehřejte troubu na 180 °C a housku pečte 5–10 minut. 
  3. Každý sýr zabalte do dvou plátků šunky. V pánvi rozehřejte olej a obalený sýr v něm zvolna opečte, zhruba 3 minuty z každé strany. Zlehka opepřete. 
  4. Mix salátů přelijte dresinkem, promíchejte a navrch položte opečený hermelín. Podávejte s topinkami. 

PRIMA TIP: Do dresinku můžete přidat 1 žloutek, bude krémovější. Pokud se bojíte salmonely, vyšlehejte dresink v páře ve vodní lázni. 

Pečený hermelín v šunce s listovým salátem
Autor: Marek Bartoš / Super jednoduše Pečený hermelín v šunce s listovým salátem

reklama

Super jednoduše
Zdeněk Pohlreich

Známý šéfkuchař ve své nejnovější kuchařce ukazuje, že na skvělé jídlo potřebujete jen pár dobrých surovin. Nemusí jít o luxusní lahůdky, i prosté ingredience v odpovídající kvalitě se správnou úpravou promění v teplou večeři nebo rychlý oběd, který zasytí, chutná a je také zdravý. Ano, vaření může být jednoduché a hlavně zábavné. Pusťte Zdeňka do kuchyně a už nikdy nebudete přemýšlet, co dnes uvaříte. 

Vydalo nakladatelství Sevruga s. r. o., www.sevruga.cz