Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečený hermelín v šunce s listovým salátem
Sýr, který zná a miluje každý, se v kabátku z parmské šunky krásně rozvoní a rozpeče do příjemné krémové konzistence. Skvěle ho doplní křupavé toustíky z pečené housky a mix salátů s francouzským hořčičným dresinkem.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Sýr:
- houska 1 ks
- hermelíny (á 100 g) 4 ks
- parmská šunka 8 plátků
- olivový olej 2 lžíce
- čerstvě namletý pepř
Salát:
- dijonská hořčice 2 lžíce
- červenný vinný ocet 3 lžíce
- med nebo javorový sirup 1,5 lžíce
- olivový olej 9 lžic
- směs salátů (římský, little gem, frisée, radicchio, ledový salát) 300 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Začněte přípravou dresinku. Hořčici, ocet, sůl, pepř a med nebo javorový sirup promíchejte v misce. Jakmile se suroviny spojí, postupně zašlehejte po lžících olivový olej tak, aby vznikla hladká emulze.
- Housku pokrájejte na tenké 2mm plátky a opečte je v troubě pod grilem dozlatova. Pokud nemáte funkci gril, rozehřejte troubu na 180 °C a housku pečte 5–10 minut.
- Každý sýr zabalte do dvou plátků šunky. V pánvi rozehřejte olej a obalený sýr v něm zvolna opečte, zhruba 3 minuty z každé strany. Zlehka opepřete.
- Mix salátů přelijte dresinkem, promíchejte a navrch položte opečený hermelín. Podávejte s topinkami.
PRIMA TIP: Do dresinku můžete přidat 1 žloutek, bude krémovější. Pokud se bojíte salmonely, vyšlehejte dresink v páře ve vodní lázni.
Super jednoduše
Známý šéfkuchař ve své nejnovější kuchařce ukazuje, že na skvělé jídlo potřebujete jen pár dobrých surovin. Nemusí jít o luxusní lahůdky, i prosté ingredience v odpovídající kvalitě se správnou úpravou promění v teplou večeři nebo rychlý oběd, který zasytí, chutná a je také zdravý. Ano, vaření může být jednoduché a hlavně zábavné. Pusťte Zdeňka do kuchyně a už nikdy nebudete přemýšlet, co dnes uvaříte.
Vydalo nakladatelství Sevruga s. r. o., www.sevruga.cz.