Zdeněk Pohlreich

Pečený hermelín v šunce s listovým salátem

Moje hodnocení
10x

Sýr, který zná a miluje každý, se v kabátku z parmské šunky krásně rozvoní a rozpeče do příjemné krémové konzistence. Skvěle ho doplní křupavé toustíky z pečené housky a mix salátů s francouzským hořčičným dresinkem.

4 porce
30 minut

Sýr

Salát

  • dijonská hořčice 2 lžíce
  • červenný vinný ocet 3 lžíce
  • med nebo javorový sirup 1,5 lžíce
  • extra virgin olivový olej (olivový olej) 9 lžic
  • směs salátů (římský, little gem, frisée, radicchio, ledový salát) 300 g
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Začněte přípravou dresinku. Hořčici, ocet, sůl, pepř a med nebo javorový sirup promíchejte v misce. Jakmile se suroviny spojí, postupně zašlehejte po lžících olivový olej tak, aby vznikla hladká emulze.
  2. Housku pokrájejte na tenké 2mm plátky a opečte je v troubě pod grilem dozlatova. Pokud nemáte funkci gril, rozehřejte troubu na 180 °C a housku pečte 5–10 minut.
  3. Každý sýr zabalte do dvou plátků šunky. V pánvi rozehřejte olej a obalený sýr v něm zvolna opečte, zhruba 3 minuty z každé strany. Zlehka opepřete.
  4. Mix salátů přelijte dresinkem, promíchejte a navrch položte opečený hermelín. Podávejte s topinkami.

PRIMA TIP: Do dresinku můžete přidat 1 žloutek, bude krémovější. Pokud se bojíte salmonely, vyšlehejte dresink v páře ve vodní lázni.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty