Sýr
- houska 1 ks
- hermelín (á 100 g) 4 ks
- parmská šunka 8 plátků
- olivový olej 2 lžíce
- čerstvě namletý pepř
Salát
- dijonská hořčice 2 lžíce
- červený vinný ocet 3 lžíce
- med (nebo javorový sirup) 1,5 lžíce
- olivový olej 9 lžic
- směs listových salátů (římský, little gem, frisée, radicchio, ledový salát) 300 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Začněte přípravou dresinku. Hořčici, ocet, sůl, pepř a med nebo javorový sirup promíchejte v misce. Jakmile se suroviny spojí, postupně zašlehejte po lžících olivový olej tak, aby vznikla hladká emulze.
- Housku pokrájejte na tenké 2mm plátky a opečte je v troubě pod grilem dozlatova. Pokud nemáte funkci gril, rozehřejte troubu na 180 °C a housku pečte 5–10 minut.
- Každý sýr zabalte do dvou plátků šunky. V pánvi rozehřejte olej a obalený sýr v něm zvolna opečte, zhruba 3 minuty z každé strany. Zlehka opepřete.
- Mix salátů přelijte dresinkem, promíchejte a navrch položte opečený hermelín. Podávejte s topinkami.
PRIMA TIP: Do dresinku můžete přidat 1 žloutek, bude krémovější. Pokud se bojíte salmonely, vyšlehejte dresink v páře ve vodní lázni.