Fleky s kysaným zelím a houbami

Moje hodnocení
0x

My máme šunkofleky, Američané makarony zapečené se sýrem, no a Poláci tuhle špičkovou kombinaci z nám známých surovin.

4 porce
60 minut
polská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Zelí vsypte do kastrolu, lehce ho osolte a poduste doměkka na středně nízkém stupni. Pak ho překrájejte na menší kousky.
  2. Houby nakrájené na kousky rovněž poduste doměkka, je-li třeba, podlijte trochou vody.
  3. Cibuli nakrájejte na tenké klínky a osmažte ji na másle do sklovita. Vsypte nakrájené zelí a zlehka vařte asi 10 minut pod pokličkou. Pak přidejte houby a švestky a duste ještě asi 10 minut. Dochuťte solí, pepřem a paprikou.
  4. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a promíchejte se zelím a houbami. Ihned podávejte.

Další zajímavé recepty z polské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty