Suroviny
- těstoviny fleky (fleky) 250 g
- bílé kysané zelí (kysané zelí) 800 g
- houby (lesní houby, nejlépe hřiby, i mražené) 300 g
- sušené švestky 3 ks
- cibule 1 ks
- máslo (máslo na opékání)
- mletá sladká paprika
- sůl
- černý pepř (pepř)
Postup přípravy
- Zelí vsypte do kastrolu, lehce ho osolte a poduste doměkka na středně nízkém stupni. Pak ho překrájejte na menší kousky.
- Houby nakrájené na kousky rovněž poduste doměkka, je-li třeba, podlijte trochou vody.
- Cibuli nakrájejte na tenké klínky a osmažte ji na másle do sklovita. Vsypte nakrájené zelí a zlehka vařte asi 10 minut pod pokličkou. Pak přidejte houby a švestky a duste ještě asi 10 minut. Dochuťte solí, pepřem a paprikou.
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a promíchejte se zelím a houbami. Ihned podávejte.
Vyzkoušejte i recept na bramborové halušky s kysaným zelím a uzeným masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE