reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka
Autor: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka

Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka

Hodnoceno: 5x
Prosté jídlo, které v konkurenci nejrůznějších delikates, upadlo v zapomnění, ale ti, kdo si ho pamatují ještě od babičky, vědí, že skutečná lahůdka jsou drobné flíčky zapečené s houbami nebo v tomto případě se zelím. Herecký kolega Květy Fialové to věděl moc dobře.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. Slijte je, promíchejte s olejem, aby se neslepily a ponechte v cedníku.
  2. Mezitím nakrájejte zelí nahrubo, cibuli a česnek na tenké plátky, slaninu na kostičky. V pánvi restujte slaninu, jakmile vypeče trochu tuku, přisypte cibuli a česnek, opékejte doměkka a vsypte zelí. Restujte dalších 5 minut, až trochu změkne.
  3. Zelí promíchejte s fleky, osolte, opepřete a rozprostřete do zapékací mísy. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 10–15 minut dozlatova.

PRIMA TIP: Fleky se zelím podávejte s červenou paprikou, srdíčky salátu a plátky vařené červené řepy nebo salátem z červené řepy.

Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka  Foto: Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka; foto: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Foto:

Květa Fialová, Martin Slunečko

První kuchařka Květy Fialové je na světě a s ní řada původních receptů na pokrmy, které tato slavná filmová a divadelní herečka vařila nejraději. Květa Fialová vynikala nejen jako herečka, ale i jako kuchařka, která celý život ráda vařila, a to nejraději pro ostatní. Kniha nabízí nápadité recepty, které vycházely z Květiny fantazie, podle nichž připravíte neobvyklé saláty, polévky, herecké rychlovky a také se dozvíte, jak připravit lehká zeleninová jídla, středomořské speciality, ryby, drůbež i tradiční dezerty. Recepty provází Květa svým komentářem a vzpomíná na zákulisí své domácí kuchyně. V kuchařce nechybějí ani vzpomínky na rodinu, herecké přátele a na maminku, za kterou se Květa celý život vracela na Slovensko. Právě od ní pochází řada původních slovenských receptů.

Vydalo nakladatelství EAT CETERA Praha 2017

reklama

Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně