návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka
Autor: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka
Prosté jídlo, které v konkurenci nejrůznějších delikates, upadlo v zapomnění, ale ti, kdo si ho pamatují ještě od babičky, vědí, že skutečná lahůdka jsou drobné flíčky zapečené s houbami nebo v tomto případě se zelím. Herecký kolega Květy Fialové to věděl moc dobře.

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. Slijte je, promíchejte s olejem, aby se neslepily a ponechte v cedníku.
  2. Mezitím nakrájejte zelí nahrubo, cibuli a česnek na tenké plátky, slaninu na kostičky. V pánvi restujte slaninu, jakmile vypeče trochu tuku, přisypte cibuli a česnek, opékejte doměkka a vsypte zelí. Restujte dalších 5 minut, až trochu změkne.
  3. Zelí promíchejte s fleky, osolte, opepřete a rozprostřete do zapékací mísy. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 10–15 minut dozlatova.

PRIMA TIP: Fleky se zelím podávejte s červenou paprikou, srdíčky salátu a plátky vařené červené řepy nebo salátem z červené řepy.

Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka  Foto: Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka; foto: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Foto:

Květa Fialová, Martin Slunečko

První kuchařka Květy Fialové je na světě a s ní řada původních receptů na pokrmy, které tato slavná filmová a divadelní herečka vařila nejraději. Květa Fialová vynikala nejen jako herečka, ale i jako kuchařka, která celý život ráda vařila, a to nejraději pro ostatní. Kniha nabízí nápadité recepty, které vycházely z Květiny fantazie, podle nichž připravíte neobvyklé saláty, polévky, herecké rychlovky a také se dozvíte, jak připravit lehká zeleninová jídla, středomořské speciality, ryby, drůbež i tradiční dezerty. Recepty provází Květa svým komentářem a vzpomíná na zákulisí své domácí kuchyně. V kuchařce nechybějí ani vzpomínky na rodinu, herecké přátele a na maminku, za kterou se Květa celý život vracela na Slovensko. Právě od ní pochází řada původních slovenských receptů.

Vydalo nakladatelství EAT CETERA Praha 2017

Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně