Suroviny
- těstoviny fleky 300 g
- slunečnicový olej 1 lžička
- bílé zelí (čerstvé ) 500 g
- cibule 2 ks
- česnek 2 stroužky
- slanina 80 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. Slijte je, promíchejte s olejem, aby se neslepily a ponechte v cedníku.
- Mezitím nakrájejte zelí nahrubo, cibuli a česnek na tenké plátky, slaninu na kostičky. V pánvi restujte slaninu, jakmile vypeče trochu tuku, přisypte cibuli a česnek, opékejte doměkka a vsypte zelí. Restujte dalších 5 minut, až trochu změkne.
- Zelí promíchejte s fleky, osolte, opepřete a rozprostřete do zapékací mísy. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 10–15 minut dozlatova.
Připravte si klasické šunkofleky s uzeným masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE